Instagramuša uhvaćena kako se pretvara da pomaže zajednici, a ono što je otkriveno kasnije stvarno je uznemirujuće

Aktuelno
Instagramuša uhvaćena kako se pretvara da pomaže zajednici, a ono što je otkriveno kasnije stvarno je uznemirujuće
.

Na društvenim mrežama pojavila se snimka žene koja pozira s bušilicom pored zabarikadirane trgovine u Santa Monici u Kaliforniji i tobože pomaže u radovima oko saniranja štete nastale u prosvjedima koji haraju SAD-om, samo da bi nakon fotografiranja sjela u Mercedes i otišla. Iz automobila je radnicima nonšalantno dobacila: ''Odličan posao, dečki! BLM!'' (skraćeno od ''black lives matter'') i odvezla se podalje od problema.

screenshot-9

Snimka ovog licemjerja podignula je dovoljno prašine sama po sebi, no tada je novinarka New York Timesa Taylor Lorenz otkrila da je žena sa snimke konzervativna novinarka Fiona Moriarty-McLaughlin, kojoj u opisu na Twitteru piše: ''Uvijek u potrazi za činjenicama'', a u objavama na društvenim mrežama bila je vrlo kritična prema prosvjedima.

Na njezinu objavu na kojoj se pretvarala da pomaže zajednici ubrzo su uslijedile burne reakcije pa je u međuvremenu zaključala i svoj profil na Instagramu, i onaj na Twitteru pod nazivom ''Činjenice s Fionom''.

Snimku koja je podigla prašinu, a koja pokazuje koliko su ljudi spremni lagati za objave na društvenim mrežama, možete pogledati u nastavku.

Novi.ba/Dnevnik

Ne propustite