HITNO UPOZORENJE ZA STANOVNIKE GLAVNOG GRADA, ZA SAT VREMENA KREĆE HAOS: Ne izlazite iz kuća, PRIJETI KATASTROFA

Region
HITNO UPOZORENJE ZA STANOVNIKE GLAVNOG GRADA, ZA SAT VREMENA KREĆE HAOS: Ne izlazite iz kuća, PRIJETI KATASTROFA
.

Sa kišom se očekuje i znatno osvježenje.

U naredna dva sata se u Bačkoj i Sremu očekuje lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom, dok se u Beogradu u narednom satu očekuje kratkotrajni pljusak. 

Ovo je najava koja je u 17:20 sati objavljena na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda, a sudeći prema jakom vjetru i crnim oblacima - ona će se i ostvariti. 

Za danas je, kao za praktično sve naredne dane, i najavljeno nestabilno vrijeme, oblačno, svježe, mjestimično sa kišom i mogućim pljuskovima. 

I za Beograd je najavljeno da će biti oblačno i svježe, povremeno sa slabom kišom. 

kisa

Foto:Ilustracija

Prema posljednjim podacima o temperaturama u Srbiji (podaci od 17 sati), najtoplije je u Negotinu gde je izmeren 21 stepen Celzijusa, a najhladnije na Kopaoniku - samo 3 stepena. U Beogradu je u 17 sati popodne izmereno 19 stepeni. 

Sutra kao danas

Sutra će u Srbiji biti promjenljivo oblacno, mestimično s kratkotrajnom kišom ili pljuskovima, koji će ponegde biti praćeni grmljavinom. Jutarnja temperatura od 6 do 12 stepeni, najvisa dnevna od 18 do 23 stepena.

U Beogradu će biti promjenljivo oblačno, povremeno s kratkotrajnom kišom, u pojedinim delovima grada i pljuskovima uz mogućnost grmljavine.

kisa

Foto:Ilustracija

Vrijeme narednih dana

U četvrtak će biti toplije za 5 do 7 stepeni i tokom veceg dijela dana preovlađivaće sunčano vreme. Posle podne uz lokalni razvoj oblačnosti očekuju se kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar će biti umeren i jak, jugozapadni.

Zatim će do kraja sedmodnevnog perioda biti promjenljivo oblačno, ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskovima i grmljavinom, samo u nedjelju i ponedjeljak suvo.

Dnevna temperatura u većini mesta od 22 do 26 stepeni.

Novi.ba/Pink.rs

Ne propustite