PARA PUNI DŽEPOVI, LJUBAV CVJETA, OVAJ PREDMET STAVITE NA SREDINU SOBE: Desit će se nevjerovatne stvari, svijet poludio za OVIM

Kiosk
PARA PUNI DŽEPOVI,  LJUBAV CVJETA, OVAJ PREDMET STAVITE NA SREDINU SOBE: Desit će se nevjerovatne stvari, svijet poludio za OVIM
,

Kolibri ptica predstavlja pravi dragulj prirode. Svojim krilima kolibri priređuje pravi prirodni sprektakl. 

Odlikuju ga predivne boje, jedinstvena ljepota i neumoran let, baš ono što ispunjava i čudesnu chi energiju. Nije ni čudo što kolibri predstavlja feng šui simbol koji privlači u dom pozitivnu chi energiju i sreću, piše Lovesensa.

213235-shutterstock-178000118-ls

Uticaj kolibrija kao simbola javlja se još i kod drevnih Asteka čiji je bog rata predstavljen kao pola kolibri-pola ratnik. Asteci su vjerovali da se preminuli ratnici vraćaju na ovaj svijet kao neumorna, predivna i izdržljiva ptica, odnosno kao kolibri. Takođe, u ovoj kulturi postojalo je vjerovanje da su kolibri ptice glasnici između svjetova i simboli dobre sreće i pobjede.

Taino Indijanci sa Karipskih ostrva vjerovali su da kolibri predstavlja dio Sunca i da je simbol preporoda i donosilac sreće. U mnogim indijanskim legendama kolibri je povezan sa bogovima, kao donosilac kiše u vreme suše i simbol savršene životne snage i lepote.

Prema naučnim istraživanjima, ptica kolibri može 75 puta da zamahne krilima u samo jednoj sekundi. Ona može da preleti oko 500 milja za jedan dan. Što ukazuje na njihovu upornost i urođenu sposodnost da lako dosegnu željeno. Ljepota kolibrija je simbol istinske sreće, pa u svakom čovjeku budi uspavano dijete, prijatnu energiju i osjećaj radosti.

Feng šui stručnjaci ističu da simbol kolibrija u domu može donijeti pozitivnu energiju, slobodan energetski tok i dobru sreću, ali kako ovu simboliku unijeti u svoj dom?

220123-shutterstock-377160475-ff

Najjednostavniji način je da simboliku kolibrija u svom domu oživite slikama na kojima je naslikan kolibri ili da kao dio dekoracije imate figuru kolibrija.

Prema feng šui tradiciji, kolibri u domu može donijeti obilje, reputaciju, prijatna putovanja, međusobnu empatiju među članovima porodice, kao i pozitivan chi.

Ako želite da privučete ljubav, uvijek koristite dvije figure kolibrija ili slike na kojima je nacrtan par kolibrija.

Napravite od papira kolibri ptice origami tehnikom i okačite ih ako ukras u svom domu. U bašti nacrtajte kolibri na saksijama, ogradi ili tabli koju ćete postaviti na travnjak.

Posadite u dvorištu biljku koja se naziva cvjetna ptica ili kraljevska ptica (Crotalaria cunninghamii) čiji cvet izuzetno podseća na pticu kolibri.

Zato neka kolibri detalj zauzme važno mjesto u centralnom dijelu vašeg doma. Kolibri je smatran simbolom koji otvara srca i brzo donosi osjećaj sreće, kao kada ugledate dugu. Ova ptica nas poziva na slavljenje života, veselje, radost, izdržljivost i ispunjenje želja.

Novi.ba/Kurir

OVA ŽENA JE UPRAVO DALA NAJBOLJI SAVJET KAKO UZGAJATI ORHIDEJE: Ovako će vam cvjetati nekoliko puta godišnje, TAJNA JE U OVOME

Orhideja falenopsis - jedna je od najljepših sobnih biljaka. Po pravilu je kupujemo kada je u cvatu. Vremenom cvjetovi opadaju, a vlasnici orhideja počinju se pitati da li rade nešto pogrešno.

 

Ne propustite