MUHE ĆE POSTATI PROŠLOST: Napravite domaće trake na koje će se loviti muhe, TREBAJU VAM SAMO 2 STVARI

Porodica i zdravlje
MUHE ĆE POSTATI PROŠLOST: Napravite domaće trake na koje će se loviti muhe, TREBAJU VAM SAMO 2 STVARI
Kućna muha može letjeti i do 10 kilometara na dan. Budući da slijeću na trulež, otpad i izmet te da je njihovo tijelo prekriveno dlačicama, na muhama se lako zadržavaju nečistoće te one one tako prenose razne zarazne bolesti. Naime, na tijelu muhe u prosjeku se zadržava četiri milijuna bakterija, te desetak vrsta parazitskih crva i nekoliko vrsta virusa. 

Kućna muha može letjeti i do 10 kilometara na dan. Budući da slijeću na trulež, otpad i izmet te da je njihovo tijelo prekriveno dlačicama, na muhama se lako zadržavaju nečistoće te one one tako prenose razne zarazne bolesti. Naime, na tijelu muhe u prosjeku se zadržava četiri milijuna bakterija, te desetak vrsta parazitskih crva i nekoliko vrsta virusa, piše "24sata,hr",

Kako biste spriječili zaraze koje šire, hranu nikada ne ostavljajte nepokrivenu, a kako biste ih se riješili, ne morate posezati za štetnim repelentima u spreju. Dapače, kod kuće možete napraviti prirodne trake, po uzoru na one iz trgovina, ali prirodne i neškodljive po ljudsko zdravlje. A za to će vam trebati samo dva sastojka - vazelin i običan post-it papirić.

- Bez obzira na to dosađuju li vam muhe u kuhinji ili su se namnožile u vašem plasteniku, postoji jednostavno rješenje. Da biste ih se riješili, trebaju vam vazelin i post-it papirići - kaže David Domoney, TV vrtlar i stručni suradnik britanskog Instituta za hortikulturu dodajući kako su žuti papirići idealni jer njihova boja privlači insekte.

Jednostavno, jeftino i svakako se isplati isprobati. Domoney je sve pokazao i u kratkom videu na svom YouTube kanalu koji možete pogledati ovdje: 

 

Ne propustite