NEMA NIŠTA BOLJE ZA DJEČIJU KOŽU, a evo za šta sve služi u domaćinstvu, NISMO IMALI POJMA

Show
NEMA NIŠTA BOLJE ZA DJEČIJU KOŽU, a evo za šta sve služi u domaćinstvu, NISMO IMALI POJMA
.

Babi puder može vam dobro doći u raznim situacijama s kojima se susrećemo gotovo svakodnevno, pa bi bilo dobro da ga uvijek imate kod kuće. Osim što kožu vaše bebe čini mekom i što fino miriši, jedan je od jeftinijih proizvoda kojim možete zamijeniti puno stvari.

puder
Neugodan miris cipela

 
Cipele nakon nekog vremena mogu poprimiti zaista neugodan miris, pogotovo ako vam se jače znoje stopala – stvaraju se bakterije. Kako biste se riješili toga, posipajte malo babi pudera u cipele naveče, a ujutro će biti svježe i bez ikakvih neugodnih mirisa.

Mravi u kući

Ako vam se u domu stvaraju mravi, babi puder može spasiti situaciju. Posipajte ga u obliku kruga u blizini mjesta gdje se skupljaju ili tačno na to mjesto i gledajte kako ih se lako rješavate u kratkom roku.

puder

Njega kože


 
Popucale pete i suhi dijelovi kože? Utrljajte malo babi pudera na ta područja kako biste ublažili iritaciju.

Svježina ormara

Odjeća zna poprimiti onaj ustajali miris u ormaru, pogotovo kada stoji cijelu sezonu. Kako biste to uklonili, stavite malo pudera u teglu i ostavite u ormaru nekoliko sati ili preko noći. On će upiti neugodne mirise.

Duže trajanje ruža na usnama

Nakon što nanesete jedan sloj ruža, stavite maramicu preko i napudrajte s četkicom, a zatim stavite još jedan sloj ruža. Trajat će puno duže.

puder
 
Trepavice

Isto kao s ružem, između dva sloja maskare stavite tanki sloj pudera na trepavice. Biće gušće i duže, a i puder će spriječiti da se maskara razmaže.

Suhi šampon

Stavite puder na korijen kose, protresite rukama. Upit će ulja s kose i tjemena, ali i pružiti volumen vašoj kosi.

Zapetljane ogrlice
 
Može biti frustrirajuće kada želite staviti određeni nakit, a on se zapetljao. Otpetljavanje zna i potrajati jer ne želite, naravno, ništa potrgati. Kada se idući put nađete u toj situaciji, stavite malo pudera na ogrlice kako biste ih opustili i lagano otpetljajte.
Izvor:hayat.ba


 

Ne propustite