"Bila sam debela žena koja ne izlazi iz helanki": Stajala sam u redu u radnji i kad sam čula da OVO GOVORE O MENI, momentalno sam ...

Kiosk
"Bila sam debela žena koja ne izlazi iz helanki": Stajala sam u redu u radnji i kad sam čula da OVO GOVORE O MENI, momentalno sam ...
.

Prije 20 godina, moj muž je ostao paralizovan a ja sam uvela u život jednu nezdravu naviku, naizgled sitnicu koju svi rade, ali kod mene se završilo tako što me je odvelo u gojaznost.

Tako svoju priču počinje Britanka Kejt Harding (49), koja je dvije decenije svakog dana pila po litar gaziranog pića.

44xk9llahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvtjjfn01eqv8vnjmyndm2ztqznjbkymmwyjjkmwvkntmxn2y0zwnjotkuanbnkzmczqkeaieaaq

Kilogrami su se, kaže, gomilali, a ona padala u sve veći očaj i malodušnost. Jer, uz paralizovanog muža, morala je i da napusti posao i stara se o sinu koji ima cerebralnu paralizu.


- Prosto nisam imala volje da se brinem i o sebi. Onda sam uz gazirano piće dodala i slatkiše. Onda je vaga pokazala 110 kilograma. To je bilo oktobra 2018. godine i tada sam se trgnula - kaže ona.

Tako je krenula na dijetu nakon koje sada ima 69 kilograma i kaže da je srećnija i zdravija nego ikad.

rs-206803-40-nateryan-4673


- Pošto nisam imala nikakvu pomoć i sve je bilo na meni, tešila sam se sokovima i slatkišima. Na kraju sam počela da se krijem od ukućana i sokove i čokolade nosila u kola da jedem, bilo me je sramota da svi gledaju kako se hranim. Postala sam debela žena koja ne izlazi iz helanki. Sjećam se jednom, bila sam u tržnom centru i stajala u redu kad sam čula dvije devojčice kako komentarišu da su helanke samo za lenje, debele ljude. Naravno, ja sam bila ta debela, lenja žena u helankama. To je bilo jedino što je donekle moglo da mi prikrije stomak. Tada sam riješila da krećem sa dijetom - kaže ona.

52005913-2563523383874340-992770214317785088-o


Dijeta na koju je otišla bila je jednostavna - prosto je izbacila sokove, slatkiše i grickalice i kilogrami su počeli da se tope. Ohrabrena, počela je i da vježba i od tada održava svoju težinu.

screenshot-333

- Ne samo da se ja osjećam bolje i samopouzdanije, već mogu i bolje da se staram o sinu. Mogu da izdržim više, nisam više depresivna i nervozna i bolja sam majka - kaže ona.
Izvor: žen blic.rs

Ne propustite