Od 1.juna ponovo se uspostavlja putnički željeznički saobraćaj u RS

Vijesti
Od 1.juna ponovo se uspostavlja putnički željeznički saobraćaj u RS
.

Od ponedjeljka, 1.juna, ponovo se uspostavlja saobraćaj putničkih vozova Želјeznica Republike Srpske po važećem redu vožnje. 

Obustava je bila na snazi od 20.marta, zbog pandemije koronavirusa. 

Saobraćanje putničkih vozova Želјeznica RS-a uspostavlјa se uz provođenje zaklјučka Štaba za vanredne situacije RS, te u skladu sa uputstvima Instituta za javno zdravstvo RS, s cilјem prevencije, zaštite i kontrole širenja virusa COVID – 19. 

Iz entitetskih Željeznica naglašavaju da je pri ulasku u prostore želјezničkih stanica i čekaonica obavezna dezinfekcija obuće i ruku, upotreba maski za lice želјezničkog osoblјa i putnika te fizičko rastojanje između osoba od najmanje jedan metar.

Ulazak u vozove bit će regulisan, uz obavezno poštovanje svih navedenih uputstava, na jedna vrata, a prilikom rasporeda putnika u vozovima, neophodna je fizička distanca – upotreba svakog drugog sjedišta u kupeima. 

Poštujući propisane mjere, Želјeznice RS će svakodnevno vršiti čišćenje, provjetravanje i dezinfekciju svih putničkih vozova, kao i staničnih objekata. 


Putnički brzi vozovi na relaciji Sarajevo – Bihać – Sarajevo i Sarajevo – Banja Luka – Sarajevo, kao i lokalni putnički đački vozovi broj 6603/6604 Doboj – Petrovo Novo – Doboj, neće saobraćati do dalјnjeg. 


Iz Želјeznica RS pozivaju putnike na poštovanje propisanih mjera, kako bi svi korisnici želјezničkog saobraćaja bili sigurni i zaštićeni tokom putovanja.

Ne propustite