Još jedan svjetski rekord pao: Vodeni sportovi se dižu na sasvim novu razinu

Ostali sportovi
Još jedan svjetski rekord pao: Vodeni sportovi se dižu na sasvim novu razinu
Svjetski rekord u štafeti na 4x100 m mještovito, koju čine dva plivača i dvije plivačice, srušen je u srijedu na Svjetskom prvenstvu u plivanju u Kazanu dva puta u razmaku od samo nekoliko minuta.

Svjetski rekord u štafeti na 4x100 m mještovito, koju čine dva plivača i dvije plivačice, srušen je u srijedu na Svjetskom prvenstvu u plivanju u Kazanu dva puta u razmaku od samo nekoliko minuta.  

Najprije su Rusi pobijedili u svojoj kvalifikacijskoj skupini s najboljim vremenom 3:45.87, a onda je američka štafeta u drugoj kvalifikacijskoj skupini popravila njihov rekord za tri i pol sekunde. Američka četvorka Ryan Murphy, Kevin Cordes, Kendyl Stewart i Lia Neal, koji su nastupili u četvrtoj od tri kvalifikacijske skupine, preplivali su dionicu za rekordnih 3:42.33.

Ovo je prvi put da se plivači i plivačice natječu u ovoj disciplini na svjetskom prvenstvu, Prije toga su se natjecali na Europskom prvenstvu u Berlinu 2014. To nije olimpijska disciplina.

Prije današnjeg dvostrukog rušenja rekorda, najbolji rezultat u ovoj disciplini ostvarila je ekipa Australije u siječnju 2014. u Perthu i on je iznosio 3:46.52.

Ne propustite