U RS još devet zaraženih virusom korona, dvije osobe umrle

Vijesti
U RS još devet zaraženih virusom korona, dvije osobe umrle
.

U Republici Srpskoj je u posljednja 24 sata izvršeno testiranje 479 laboratorijskih uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod devet osoba - saopćeno je danas iz entitetskog Instituta za javno zdravstvo.

Radi se o šest muškaraca i tri žene. Troje zaraženih je iz Banje Luke, dvoje iz Teslića i po jedno iz Mrkonjić Grada, Dervente, Modriče i Doboja.

Do sada su u RS potvrđena 1.383 slučaja virusa korona, a preminulo je 110 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo RS prijavljena su dva smrtna slučaja, kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o jednom muškarcu i ženi, srednje i starije životne dobi iz Banje Luke, s hroničnim udruženim oboljenjima.

Od novog virusa korona, u tom bh. entitetu do sada su se oporavile 833 osobe, a testirano je njih ukupno 25.737.

Ukupan broj hospitaliziranih je 114, i to u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 41, a u općim bolnicama 73.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.590 osoba, a nadzor je završen kod njih 32.464, potvrđeno je iz entitetskog Instituta za javno zdravstvo.

Ne propustite