Dodik se oglasio zbog odluke Crne Gore da ne otvori granicu za građane BiH i Srbije

Region
Dodik se oglasio zbog odluke Crne Gore da ne otvori granicu za građane BiH i Srbije
.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik (SNSD) oglasio se u vezi sa odlukom Crne Gore da u prvim danima juna otvori granice sa zemljama koje ispunjavaju kriterije Instituta za javno zdravlje, ali da to neće biti BiH i Srbija.
Iako je premijer Crne Gore Duško Marković kazao da je kriterij najviše 25 oboljelih u odnosu 100.000 stanovnika, Dodik je mišljenja da je posrijedi nešto drugo.

Dodik ovo vidi kao pokušaj i kalkulaciju vlasti u Podgorici da zatvaranjem granice olakša rješavanje problema sa srpskom zajednicom u toj zemlji.

"Ne može se oteti utisku da iza takve odluke vjerovatno stoji nastojanje da se neka politička pitanja riješe unutar same Crne Gore", rekao je Dodik za televiziju "Pink".

701625-milorad-dodik-ls

Crna Gora ovom odlukom pokazuje, ističe Dodik, negativan odnos prema srpskoj zajednici i SPC-u, "što može da govori samo o panici te vlasti, tog režima koji kalkuliše da mu se zatvaranjem granice olakšava rješavanje tog problema".
Crna Gora otvara granicu za građane zemalja koji ispunjavaju kriterije, ali ne i za one iz BiH


Kako je rekao Marković prvo će biti otvorene granice za građane Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Poljske, Češke, Mađarske, Albanije i Grčke.

On je dodao da će biti otvorene granice i za BiH i Srbiju kada budu imale situaciju do 25 oboljelih u odnosu na 100.000 stanovnika, što je kriterijum Instituta za javno zdravlje.
 

Ne propustite