SAMO VAM TREBA 1 STVAR, NAKAPAJTE I KRPELJ ĆE ISKOČITI SAM: Ovo je dobro uvijek imati pri ruci!

Porodica i zdravlje
SAMO VAM TREBA 1 STVAR, NAKAPAJTE I KRPELJ ĆE ISKOČITI SAM: Ovo je dobro uvijek imati pri ruci!
.

Na svijetu postoji više od 850 identificiranih vrsta krpelja, a njihova populacija i broj bolesti koje prenose povećavaju se svake godine.

Prema najnovijim istraživanjima, broj bolesti koje prenose krpelji tokom razdoblja od 2004. do 2016. godine udvostručio se. Krpelji su vrlo opasni za ljude i životinje, ali postoji niz sigurnosnih mjera koje možete poduzeti kako biste zaštitili sebe.

krpelj

Dolazi ljeto i provodit ćemo više vremena na otvorenom, što znači veći rizik od uboda krpelja. Suprotno uobičajenom uvjerenju, možemo se obratiti ovim parazitima krvi hrane, ne samo u šumama, već i u našim vrtovima, pa čak i u gradovima. Važno je da svi znamo kako se zaštitimo od krpelja, koje mogu nositi smrtonosne bolesti.

Internetom već neko vrijeme kruži zanimljiv video krpelja koji doslovce bježi glavom bez obzira nakon što ga gospođa premaže eteričnim uljem paprene metvice ili peperminta.

Ova žena je nakapala to ulje na krpelja i on je pobjegao glavom bez obzira:

 

Krpelji se žele sakriti na vlažnim i sjenovitim mjestima, stoga pazite da se nemaju gdje skrivati u svom vrtu i čuvati ga čistim:

  •      ukloniti sve lišće i grane;
  •      često kosite travnjak;
  •      stablo drva na suhom mjestu;
  •      ukloniti sve smeće iz dvorišta;
  •      stvoriti barijeru šljunka između vašeg vrta i susjednih šumovitih područja;
  •      liječite svoj vrt sa pesticidima.

krepelj

 

Sprječavanje opasnosti uvijek je bolje od rješavanja krpelja, stoga ne zaboravite podijeliti ovaj članak kako biste informirali svoje prijatelje.

Ne propustite