ANA BRNABIĆ HITNO OBJAVILA DIVNU VIJEST: Ovo niko nije očekivao, SAD SVI SAMO O NJOJ PIŠU

Region
ANA BRNABIĆ HITNO OBJAVILA DIVNU VIJEST: Ovo niko nije očekivao, SAD SVI SAMO O NJOJ PIŠU
.

Preporuka srpske premijerke Ane Brnabić da se održavanje EXIT festivala odloži na avgust, preko noći je postala jedna od glavnih vijesti u svjetskim muzičkim krugovima.

Pollstar, vodeći stručni muzički medij namijenjen profesionalcima u ovoj industriji, izvještava o drastičnom poboljšanju zdravstvene situacije u Srbiji i prenosi kako ova odluka može pomoći da se ubrza uskrsnuće cjelokupne svjetske manifestacione industrije. I brojni regionalni mediji prenijeli su ovu vijest, uz komentare eksperata koji su ovaj potez srpske vlade ocijenili kao izuzetan.

Tako hrvatski Jutarnji List citira Pavla Kostadinovića, glavnog čovjeka slovenačke agencije Supratravel, jedne od vodećih regionalnih turističkih agencija za mlade koja u Srbiju tokom godine dovodi najveći broj mladih Slovenaca i Hrvata:

„Ovo je odlična vijest, ali i očekivana, imajući u vidu da epidemija u većini evropskih zemalja ubrzano prolazi. Srbija je napravila jako pametan potez što je prva objavila ovakvu vijest, jer će mladi upravo biti prvi koji će putovati i države koje to prepoznaju će brže oporaviti turizam od drugih. Očekujem da će i druge zemlje vrlo brzo slijediti primjer Srbije.“

758549-ana-brnabic-ls

foto: Printscreen

S njim se slaže i Adnan Mehmedović, priznati hrvatski promoter i suosnivač Fresh Island festivala na Zrću.

„Ovo je spektakularna vest ne samo za regiju, već za cijelu svjetsku event i festivalsku industriju čiji će oporavak krenuti sa Exita. Nadam se da će i Hrvatska i druge zemlje regije prepoznati priliku kako bi što pre oporavile festivalski turizam po kojem smo prepoznati širom svjeta“.

Svjetski i regionalni mediji prenose i riječi organizatora Exita da je ovo odlična vijest za sve domaće manifestacije i srpski turizam, kao i za sve mlade ljude u našoj zemlji, jer sa domaćim festivalima ideja provođenja leta u Srbiji postaje daleko atraktivnija. Organizatori su takođe izrazili spremnost da preduzmu sve neophodne bezbjednosne mjere, te da po potrebi drastično smanje kapacitet festivala, a publiku ograniče na domaću i regionalnu.

Izvor: Alo.rs

Ne propustite