STRAŠNO, EVO ŠTA JE PILOT REKAO MINUT PRIJE PADA AVIONA: Kružio iznad grada i tri puta pokušao da sleti, NOVI DETALJI NESREĆE

Aktuelno
STRAŠNO, EVO ŠTA JE PILOT REKAO MINUT PRIJE PADA AVIONA: Kružio iznad grada i tri puta pokušao da sleti, NOVI DETALJI NESREĆE
.

Avion erbas A320 pakistanske nacionalne aviokompanije (PIA), koji je prevozio 107 osoba, srušio se u Karačiju.

Avion se srušio u gusto naseljeno područje na kuće oko 14.45 po lokalnom vremenu, nedugo nakon što je glavni pilot obavestio kontrolu leta o tehničkom kvaru na letjelici. Kontakt sa avionom je prekinut samo jedan minut prije nego što je trebalo da sleti.

Avion je letio iz Lahora prema međunarodnom aerodromu Džinah, jednom od najprometnijih u Pakistanu. U avionu je navodno bilo 99 putnika i osam članova posade.

- Šokiran sam i ožalošćen zbog avionske nesreće. Istraga o uzrocima pada odmah će biti pokrenuta. Svoje molitve i saučešće šaljem porodicama stradalih - napisao je na Tviteru premijer Imran Kan.

p7up6f6rl3wugnd4

foto: Twitter

Zainab Imam, stručnjakinja za komunikacije je na Tviteru objavila da ipak ima preživjelih i da se njoj javio rođak koji je bio u tom avionu - živ i zdrav.

Takođe, pakistanski Geo TV javlja da je među nekoliko preživjelih i predsjednik Banke Punjaba Zafar Masud. Informacije o preživjelima zasad nisu službeno potvrđene.

Avion je nestao sa radara kratko prije nego što je trebalo da sleti. Pilot je kontroli leta takođe rekao da je otkazao jedan od motora.

6grbwwoxvgzb-itt

foto: Twitter

Očevici tvrde da je avion kružio iznad grada i tri puta pokušao da sleti na aerodrom prije nego što se srušio na stambeno naselje.

Vozila hitne službe viđena su na mestu nesreće, na društvenim mrežama dijele se fotografije sa mjesta pada, na kojim se vidi crni gusti dim kako se diže iznad jednog djela grada. Zasad nema podataka o žrtvama.

Lokalni mediji javljaju da je ispod ruševina zasad izvučeno 30 ljudi, među njima i petogodišnje dijete, prenosi "Jutarnji list".

Mnoge kuće su oštećene ili uništene prilikom pada, a akciju spašavanja usporava veliki broj ljudi na uskim ulicama kojima se hitne službe teško kreću.

PIA je zbog korna virusa suspendovala sve međunarodne letove do 31. maja, a domaći letovi su ponovo pokrenuti prije nekoliko dana.

 

Ne propustite