Preživio je pad pakistanskog aviona: Vatra i dim, krici sa svih strana

Svijet
Preživio je pad pakistanskog aviona: Vatra i dim, krici sa svih strana
-

Najmanje 56 osoba je poginulo kada se avion pakistanske nacionalne avio-kompanije sa 99 putnika i članova posade srušio danas na stambenu četvrt u Karačiju, rekli su za Rojters predstavnici dvije bolnice gdje su donesena njihova tijela.

Izvršni direktor "Pakistan internešenel erlajnsa" (PIA) Aršad Malik rekao je, međutim, da je potvrđeno da je 41 osoba poginula u avionskoj nesreći, a pokrenuta je zvanična istraga.

Za sada se zna da su dva putnika preživjela među kojima je i Zafar Masud, predsejdnik Banke Pundžaba, koja je saopštila da je on pretrpio prelome, ali da je "svjestan i da dobro reaguje".

Drugi preživjeli je inženjer Muhamed Zubair. On je rekao za Džeo Njuz da je pilot pokušao da sleti kada je nakratko avion dotakao tlo, nakon čega je uzletio. Poslije 10 minuta pilot je obavijestio putnike da će pokušati da sleti ponovo, a zatim je avion pao pri dodiru sa pistom, rekao je Zubair u izjavi koju je dao iz kreveta u bolnici u Karačiju.

"Sve što sam mogao da vidim oko sebe bili su vatra i dim. Čuo sam krike sa svih strana. Djece i odraslih. Vidio sam samo vatru. Nisam vidio ljude, samu sam čuo njihove krike", ispričao je on.

Kaže da je otvorio sigurnosni pojas i da je krenuo ka svjetlu, a zatim skočio sa tri metra.

"Morao sam da skočim dolje tri metra da bih došao na sigurno", rekao je preživjeli.

Ne propustite