SRUŠIO SE AVION, NAJMANJE 56 MRTVIH, TIJELA DOVEZENA U BOLNICE: Upravo stigle najnoviji detalji stravične nesreće

Aktuelno
SRUŠIO SE AVION, NAJMANJE 56 MRTVIH, TIJELA DOVEZENA U BOLNICE: Upravo stigle najnoviji detalji stravične nesreće
.

U bolnice u Karachiju stiglo je 56 tijela iz stambene četvrti glavnog pakistanskog grada na koju se danas pri slijetanju srušio putnički zrakoplov u kojem je bilo 99 ljudi, rekle su uprave lokalnih bolnica.

Preživjele su najmanje dvije osobe

Seemin Jamali, šef medicinskog centra Jinnah, rekao je da je bolnica primila 37 tijela. Ostalih 19 nalazilo se u javnoj gradskoj bolnici, rekao je dužnosnik te bolnice za Reuters.

Koordinatorica pokrajinskog medicinskog odjela za odnose s javnošću Meeran Yousaf potvrdila je Reutersu da je potvrđeno najmanje 56 poginulih i dvoje preživjelih.

karachi-pakistan

Avion se zabio u stambenu zgradu prije aerodroma

Podsjetimo, Airbusov zrakoplov s 99 putnika zabio se ranije danas u stambenu zgradu dok se približavao aerodromu. Let PK 8303 putovao je iz sjeveroistočnog grada Lahorea u južni grad Karachi te je pao na naseljeno područje prije nego što je trebao sletjeti na svoju destinaciju.

avion

Dužnosnik zračnog prometa Reutersu je rekao da se čini kako zrakoplov nije uspio spustiti kotače prije slijetanja, no da je još prerano govoriti o stvarnom uzroku nesreće koja se dogodila samo nekoliko dana nakon što je Pakistan ponovno dopustio komercijalne letove, zaustavljene zbog pandemije koronavirusa.

"Zrakoplov je prvo udario u telekomunikacijski toranj i zatim pao preko kuća", kazao je svjedok Shakeel Ahmed.

(Hina, foto: Agencije)

Ne propustite