STAVILA JE KOMAD HLJEBA NA NOGU I ZATIM JE UVILA U NAJLON: Kada ga je skinula, nije mogla da povjeruje svojim očima

Zdrav život
STAVILA JE KOMAD HLJEBA NA NOGU I ZATIM JE UVILA U NAJLON: Kada ga je skinula, nije mogla da povjeruje svojim očima
.

Kućni lijekovi mogu ponekad izgledati šašavo, ali kada djeluju onda su pravi blagoslov. Kada vam bol u nogama izaziva neprijatnost, postoji mnogo jeftinih i jednostavnih načina kako da se otarasite bola.

Žuljevi na nogama često se stvaraju na mjestima gdje se vrši najveći pritisak. Ružni su, ali postoje načini da ih se riješite.

slika1

Za razliku od žuljeva, kurje oči su često bolne. Oni su tvrđi skoro kao zglob. Srećom, kućni lijekovi mogu vas osloboditi ovih muka. 

slika2

Lijek: jabukovo sirće i ricinusovo ulje

slika3
Napunite posudu toplom vodom, dodajte 1 šolju jabukovog sirćeta i ricinusovog ulja. Nakon 10 dana redovnog pranja, vaše noge će se oporaviti.

Lijek: Vitamin E ulje

slika4
Otvorite jednu uljanu kapsulu vitamina E i utrljajte na kurje oko. To je odličan tretman za njih i pomoći će vam da nestanu za nekoliko dana.

Lijek: limunova kora

slika5
Isjecite komad limuna i stavite ga na kurje oko. Stavite preko čarapu i držite preko noći da odstoji. Ponovite ovo dok kurje oko ne nestane.

Lijek: luk i bijelo sirće

slika6
Slično tretmanu sa limunom, luk takođe takođe treba držati preko noći. Potopite komad luka u sirće, stavite na bolno mjesto i ostavite ga stoji onoliko noći koliko je potrebno.

Lijek: hljeb i jabukovo sirće

slika7
Potopite komad bajatog hljeba u jabukovo sirće, nanesite na bolno mjesto, zalijepite trakom i nazujte čarapu. Do jutra žulj bi trebalo da omekša.

Lijek: ricinusovo ulje

slika8
Ricinusovo ulje je veoma efikasno u omekšavanju žuljeva i može se koristiti tokom dana. Nanesite na ugroženo područje po potrebi.
Lijek: trljanje aspirinom

slika9
Smrvite pet tableta aspirina i dodajte kap alkohola ili jabukovog sirćeta. Nanesite na žulj ili kurje oko i stavite zavoj. Ostavite ga da odstoji 10 minuta i zatim kamenom uklonite mrtvu kožu.
 

Lijek: gorka so

slika10
Ovo rješenje traje malo duže od ostalih, ali je veoma opuštajuće. Napunite lavor sa toplom vodom i sipajte šaku gorke soli. Potopite stopala 10 minuta i zatim pažljivo uklonite mrtvu kožu kamenom.

Lijek: soda bikarbona

slika11
Dodajte 3 kašičice u posudu ispunjenu toplom vodom. Dobro promešajte i potopite noge u nju najmanje 10 minuta. Operite noge i istrljajte omekšanu kožu kamenom. Uradite ovo jednom dnevno dok vam noge ponovo ne izgledaju zdravo.

Lijek: kamilica

slika12
Skuhajte jednu do dve šolje čaja od kamilice, napunite posudu sa malo vode i sipajte preko čaj. Potopite noge oko 10 minuta. Ponovite ovo nekoliko dana u večernjim satima prije spavanja. Takođe možete spremiti mješavinu jedne kašičice sušene kamilice, soka od limuna i čen luka. Dobro izmješajte i stavite na ugroženo područje.

 

(fokuzz.com)

Ne propustite