STRAHOVITO NEVRIJEME RAZORILO DRŽAVU, VJETAR ČUPAO KROVOVE KUĆA, IMA MRTVIH: Ovi dijelovi države ODSJEČENI od svijeta, BEZ STRUJE (VIDEO)

Svijet
STRAHOVITO NEVRIJEME RAZORILO DRŽAVU, VJETAR ČUPAO KROVOVE KUĆA, IMA MRTVIH: Ovi dijelovi države ODSJEČENI od svijeta, BEZ STRUJE (VIDEO)
.

Najmanje 22 osobe poginule su u naletu snažnog ciklona Amfan koji je pogodio obalu Indije i Bangladeša.

Ciklon je uzrokovao velike talase koji su prekrili nasipe i mostove, čupao krovove od kuća i brojne stanovnike ostavio bez vode i električne struje, prenosi AP.

Iako je ciklon u srijedu uveče oslabio, veliki broj ljudi je evakuisan, a zvaničnici su upozorili da će radovi na obnovi biti otežani zbog pandemije.

U Bangladešu je poginulo osam osoba, dok je u zapadnom Bengalu u Indiji stradalo 12, a zvaničnici su prijavili i dva smrtna slučaja u Bengalskom zalivu.

Većina je stradala zbog urušavanja zidova, utapanja ili zbog pada drveća.

"Nikada do sada nismo vidjeli ili čuli za nešto ovakvo. Prozori i kuće su se tresli, drveće je padalo. Većina smrtnih slučajeva je zbog urušavanja zidova", rekao je jedan od svjedoka.

Procijenjeno je da ciklon Amfan ima snagu uragana treće kategorije, čiji su udari vjetra dostizali i 190 kilometara na sat, nakon što je stigao do obakle dvije zemlje.

U Bangladešu oko milion građana je ostalo bez struje, a stotine sela je potopljeno plimnim naletom.

Zvaničnici Zapdanog Bengala rekli su da je za sada teško procijeniti štetu.

PROGLAŠENO VANREDNO STANJE: Pukle dvije brane, HILJADE GRAĐANA POZVANO NA HITNU EVAKUACIJU

Vlasti američke savezne države Mičigan proglasile su vanredno stanje u centralnom dijelu nakon što su poslije obilnih kiša i poplava pukle dve brane.

Izvor: Kurir.rs


 

Ne propustite