NISMO IMALI POJMA: Evo šta se desi kada pojedete bananu sa CRNIM MRLJAMA!

Praktična žena
NISMO IMALI POJMA: Evo šta se desi kada pojedete bananu sa CRNIM MRLJAMA!
.

Mnogo ljudi voli da jede banane, no samo su neki svjesniprednosti ovog izuzetnog voća. Razni eksperimenti su dokazali da konzumiranje banana može sprečiti određene bolesti i tumor.

banana1

Ipak, ono što malo ko zna jest da su banane sa smeđim pjegama zdravije od onih “normalnih“ . Što je više tamnih fleka na banani, ona je zdravija.

banana-631x420

Kada banane postanu zrele, poveća se nivo antioksidanasa i zbog toga one postanu žute. Osim toga, zrele banane su korisne za poboljšanje imuniteta.

okcasca-banana-1024x576

Ukoliko imate bolove u glavi, važno je da znate trik uz pomoć voća.

glavobolja-hrana-580x290

Naime, za borbu protiv glavobolje dovoljna vam samo jedna banana. Jedna očajna žena odlučila je da stane na put neumoljivom bolu.

"Osjetila sam jaku glavobolju koja me po ko zna koji put probudila i nisam htjela da pijem još jedan lijek koji neće dati rezultat, već će mi samo iritirati želudac. Sjetila sam se savjeta komšinice da probam jedan trik sa bananom. Pojela sam cijelu bananu, a koru nisam bacala već sam je ostavila u frižideru da se ohladi.

banana 

Petkaestak minuta kasnije izvadila sam koru, legla u krevet i udobno se smjestila dok mi je kora hladila čelo. Osjetila sam malo pojačanje osjećaja i pulsiranje koje je polako usporavalo. Nedugo zatim, toliko me je ovaj postupak opustio da je glava prestala da me boli i ja sam zaspala. Probajte obavezno ako imate problema sa glavoboljom", ispričala je ona.

 

Ne propustite