LJEKAR IZ WUHANA OBOLIO I KOŽA MU POTAMNILA: Pobijedio je virus i pogledajte KAKO SADA IZGLEDA

Zanimljivosti
LJEKAR IZ WUHANA OBOLIO I KOŽA MU POTAMNILA: Pobijedio je virus i pogledajte KAKO SADA IZGLEDA
.

Kineski ljekar, kome je koža iznenada potamnela nakon što teško obolio od korona virusa, pobijedio je bolest i postepeno mu se vraća prirodna boja, što potvrđuje i nedavno objavljena fotografija.

Dr Ji Fan, koji se u januaru zarazio na poslu, otpušten je prošle nedelje iz bolnice u Vuhanu. Kako je saopštio predstavnik bolnice, koža mu je potamnila od antibiotika koji je uzimao tokom liječenja.

Dr Hu Vejfeng, kome je koža takođe potamnila, i dalje je u bolnici.

98276387-621958488400033-7162415736302862336-n

Dr Ji i Dr Hu (42) obojica su se zarazila liječeći pacijente u Centralnoj bolnici u Vuhanu prije oko mjesec dana. Dr Duan Đun, zamenik direktora Odeljenja za intenzivnu negu Bolnice Kinesko-japanskog prijateljstva, čiji je stručnjak bio dio tima koji je liječio dvojicu ljekara, izjavio je da su dr Ji i dr Hu liječeni antibiotikom polimiksin B, koji je izazvao hiperpigmentaciju, ali da će se ona polako povući kako se budu oporavljali.

Ljekari su ranije mislili da je abnormalna boja kože izazvana hormonskim poremećajem, nakon što je virus pacijentima oštetio jetru.

wuhan-doctors-who-were-critically-ill-with-covid-19-wake-up-to-find-that-their-skin-has-turned-dark-after-the-virus-damaged-their-livers

Dvojica pacijenata prvo su bili smješteni na Plućnoj klinici u Vuhanu, a potom su premešteni u ogranak Bolnice Tongdži u okrugu Vuhana Džongfa Sinčeng, prenosi kineski javni servis CCTV.

Kardiolog dr Ji počeo je da se oporavlja zahvaljujući aparatu za održavanje života ECMO, na koji je bio priključen 39 dana.

hqdefault

Dr Ji i Dr Hu su kolege pokojnog kineskog ljekara uzbunjivača Lija Venlijanga, koga je policija opomenula zato što je upozorio na opasan virus, od koga je sedmog februara i sam umro.

Izvor: Blic.rs

Ne propustite