Komšić: BiH nikada neće biti fašistička i totalitarna država

Objavljeno:10.05.2020 - 23:49
A A A Times Arial

Željko Komšić, član Predsjedništva BiH, putem saopštenja odgovorio je Hrvatskom narodnom saboru kazavši da BiH nikada neće biti fašistička država u kojoj se zabranjuje pravo na mišljenje. On je HNS-u poručio da im neće uspjeti to da njega i Šefika Džaferovića prikažu kao neprijatelje Katoličke crkve.

"Gospodo iz HNS-a, vaša očita intencija bila je da mene i gospodina Džaferovića predstavite kao neprijatelje Katoličke crkve. Pošto vam to nije uspjelo, sada poput pravih pristalica totalitarnih režima, nastojite kazati da mi nemamo pravo ni na mišljenje o misi koja se služi u spomen na jednu kvislinško fašističku vojsku", navodi komšić.

"Morate znati da BiH nikada neće biti ni fašistička država niti država u kojoj je bilo kome zabranjeno pravo na mišljenje, a jedna nevladina organizacija kojoj je u opisu djelovanja rušenje ustavnog poretka Bosne i Hercegovine, posljednja je koja ima kredibiltet da ućutkuje članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine, i meni je žao što se hrabrite i zanosite takvim iluzijama", poruka je Komšića HNS-u.

komsic

"Još jednom, ovim putem pozivam građane Sarajeva da ne nasjedaju na ustaška lukavstva koja imaju za cilj da Sarajevo i njegove građane prikažu kao neprijatelje katoličanstva i Hrvata, samo zbog toga što imaju jasan i izgrađen stav o tome da su molitve za fašiste, u potpunosti anticivilizacijski čin", zaključio je Komšić.

HNS je istakao da osuđuju sve napade na kardinala Vinka Puljića povodom organizovanja mise za žrtve Bleiburga.
Izvor: n1

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!