OD SUTRA OTVORENI KAFIĆI U RS, ugostitelji negoduju, a evo zbog čega

Bosna i Hercegovina
OD SUTRA OTVORENI KAFIĆI U RS, ugostitelji negoduju, a evo zbog čega
.

Postavljaju se stolovi, mjeri odstojanje, peru čaše, spremaju dezinfikaciona sredstva... To je današnja slika Zanatskog centra u Banjaluci. Od sutra će početi sa radom ugostiteljski objekti, frizerski, kozmetički saloni.

banja-luka-1200x625

 Nakon skoro dva mjeseca odmora, frizeri kažu posebni uslovi će se poštovati.

"Distanca i razmaci između radnih stolica, maske rukavice mi, mušterije maske, česta dezinfekcija i prostorija i makaza i drugog alata", rekao nam je Žarko Jelić, frizer.

Ograničen broj gostiju biće i u kafićima i restoranima, unutra će biti obavezno nošenje maski i rukavica, dok u bašatama samo maske.

"Ne znamo ni mi šta nas još očekuje, pojačali smo malo tim, stolovi su udaljeni na dva metra, obavezne maske i rukavice, dezinfikaciona sredstva, jedan konobar uslužuje, drugi naplaćuje da ne bi bilo dodira narudžbe i novca", pojasnio je konobar Branislav Šipovac.

kafic

Ovakav način rada ne prihvataju svi. Iz Udruženja “Glas ugostitelja” Gradiška poručuju da neće početi sa radom i da su mjere Republičkog štaba za vanredne situacije neprihvatljive. Bune se protiv radnog vremena od 7 do 19 časova, usluživanja u plastičnim čašama i tanjirima, nošenja zaštitnih rukavica.
Izvor: N1

Ne propustite