OBRATITE PAŽNJU, DLAKE U UŠIMA SU PRVI ZNAK NAJOPASNIJE BOLESTI 21. VIJEKA: Znate li koje?

Porodica i zdravlje
OBRATITE PAŽNJU, DLAKE U UŠIMA SU PRVI ZNAK NAJOPASNIJE BOLESTI 21. VIJEKA: Znate li koje?
-

Većina nas zna što nas stavlja u rizik za srčani udar i bolesti srca: genetika, težina i pušenje. No, tu je jedan faktor na koji nikad niste posumnjali, a riječ je – ušima.

uho

Prema nekim istraživanjima, količina dlaka koje imate na / u ušima može biti pokazatelj vašeg budućeg zdravlja. Tako da bi trebali shvatiti kako si pontecijalno možete spasiti život ako primijetite razne promjene na svojem tijelu.

usi0

Sigurno niste znali da su dlake u ušima povezane sa srčanim bolestima! Prema nedavnim istraživanjima postoji veza između dlaka u vašim ušima i srčanog udara. Korjeni ove studije datiraju još od 1973. godine kada su doktor Frenk Sanders i njegov tim objavili ovu studiju.

usi01

Dr. Sanders T. Frank i njegov tim su 1973. godine utvrdili kako nabori na dijagonali ušne resice mogu ukazati na bolest koronarnih arterija.

usi1

Njihova studija obuhvatala je 43 muškarca i 20 žena koji su imali nabore na ušima i dlake u njima, a i srčani udar. Dugoročno izlaganje androgenu kasnije je izazvalo ugruške u arterijama. 5 godina kasnije, ili ti, 1989. godine izvršeno je još jedno ispitivanje koje je istraživalo odnos između brazda na ušnim školjkama i koronarnih bolesti. Studija je obuhvatila 215 pacijenata i zaključili su da bolest napreduje s godinama.

usi2

On je proučavao oko 500 obdukcija i ustanovio da je većina pacijenata imala problema sa slezinom, gojzanošću, ćelavošću, dlakama u ušima, naborima na ušima itd…

usi3

Utvrđeno je da su nabori na na ušima povezani sa srčanim bolestima i kod muškaraca i kod žena, mada je više slučajeva iznenadne smrti vezano za muškarce. Neki stručnjaci krive i suplemente testosterona koje uglavnom muškarci koriste kao jedne od glavnih krivaca za probleme sa koronarnim bolestima.

usi4

Ne propustite