KREMASTI NAPITAK OD JAGODE POSTAO HIT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Evo kako se pravi (RECEPT)

Praktična žena
KREMASTI NAPITAK OD JAGODE POSTAO HIT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Evo kako se pravi (RECEPT)
.

Dalgona kava bila je pravi hit na društvenim mrežama, a sada je verzija s jagodama postala pravi hit među djecom i ljudima koji nisu ljubitelji kafe.

Na društvenim mrežama svakodnevno se šire razni recepti i trikovi. Prije nekoliko sedmica društvene mreže prevladao je jedan jednostavan recept za Dalgona kavu, koja je oduševila i ljude koje inače ne piju kavu. Sada se pojavio recept za tučeno mlijeko s jagodama, koje je odličan napitak za djecu i ljude koji nisu ljubitelji kafe, prenosi metro.co.uk.

Dalgona kafa se radi na vrlo jednostavan način, od samo tri sastojka koja se miješaju do nastanka kreme, a ovaj napitak jednako je jednostavan za napraviti. Na svom Instagram profilu, jedna korisnica podijelila je kako radi svoje ‘rashlađeno, ružičasto piće’ i oduševila sve. 

Sve što trebate napraviti je Nesquik od jagode, ili bilo koji drugi prah od jagode, pomiješati za četiri žlice vrhnja za šlag. Smjesu miješajte pjenjačom ili mikserom dok ne dobijete prozračnu, ružičastu kremu.  Zatim u jednu čašu ulijte mlijeko, toplo ili hladno ovisno o vašoj želji, te na to mlijeko dodajte kremu od jagoda. Ako želite hladan napitak, dodajte i nekoliko kockica leda za pravo osvježenje. I to je sve, nije ni čudo da je ovaj recept lajkan više od 420 tisuća puta.

Naravno, možete koristiti i druge okuse te tako dobiti napitke od čokolade, banane ili bilo kojeg drugog okusa. Također možete dodati i razne dodatke kako bi vam okus bio bolji, poput bobičastog voća, mljevenih keksi ili raznih preljeva. Za još hladniji napitak možete dodati i nekoliko žlica sladoleda. 

Ne propustite