SAFET SUŠIĆ SLAVI ROĐENDAN, BH. LEGENDA NAPUNILA 65 GODINA Pogledajte kako mu je PSG čestitao rođendan, ovo su njegovi najbolji potezi!

Sport
SAFET SUŠIĆ SLAVI ROĐENDAN, BH. LEGENDA NAPUNILA 65 GODINA Pogledajte kako mu je PSG čestitao rođendan, ovo su njegovi najbolji potezi!
.

Najbolji nogometaš Bosne i Hercegovine svih vremena Safet Sušić danas slavi 65. rođendan.

Popularni Pape je rođen 13. aprila 1955. godine u Zavidovićima, gdje je i počeo trenirati nogomet u FK Krivaja.

screenshot-13

Sa 17 godina je prešao u FK Sarajevo i tamo ostao sve do 1982. godine kada je prešao u francuski PSG kojeg je vodio do titula prvaka i osvajača Kupa Francuske. Najbolji je stranac u historiji francuske lige kroz koju su prošli igrači poput Ronaldinha, Didiera Drogbe, Dragana Stojkovića, Edena Hazarda...

Zanimljivo, iako je legenda i Sarajeva i PSG-a, pogledajte kako su mu Parižani čestitali rođendan prigodnim videom najboljih poteza na društvenim mrežama.

????????

⚡️ Safet Susic

???????? #PSGlegend pic.twitter.com/V00sRFg6ZX

— Paris Saint-Germain (@PSG_inside) April 13, 2019

Nakon završetka igračke karijere tokom koje je za reprezentaciju Jugoslavije odigrao 54 utakmice i postigao 21 pogodak, posvetio se trenerskoj karijeri i postao je jedini selektor Bosne i Hercegovine koji je odveo ekipu na jedno veliko takmičenje, Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu.

Sport.ba

Ne propustite