Radnicima u trgovinama više martovske plaće

Aktuelno
Radnicima u trgovinama više martovske plaće
.

Aktivnosti koje Sindikat radnika trgovine BIH provodi proteklih mjesec dana, kao i apeli koje je uputio poslodavcima u sektoru trgovine da finansijski nagrade radnike za trud koji su uložili kako bi lanac snabdijevanja osnovnim životnim namirnicama građana BiH ostao u funkciji i koji su, i pored svih opasnosti kojima su izloženi, svakodnevno bili na svojim radnim mjestima, nasmijani i na usluzi, urodili su plodom.

Kako navode iz Sindikata, iz svih krajeva BiH dobivaju poruke svojih članova o odlukama uprava, kao i isplatama finansijskih stimulacija uz plaću za mart. 

- Iznosi su različiti od kompanije do kompanije, ali ono što je značajno je upravo ono što je STBiH i tražio. Ovo je izraz zahvalnosti i priznanje za sve radnike za njihovu hrabrost i požrtvovanost. Ovo je i motiv da oni istraju i da ostanu na ovoj prvoj liniji fronta, ali i jasna poruka da su poslodavci i radnici zajedno odlučni da očuvaju radna mjesta i egzistenciju stotine hiljada ljudi koji dolazi upravo iz ovog sektora - saopćeno je iz Sindikata radnika trgovine BiH.

Ne propustite