SRBIJA DANAS PLAČE, PREMINUO JEDAN OD NAJPOZNATIJIH NOVINARA: Porodica potvrdila žalosnu vijest

Aktuelno
SRBIJA DANAS PLAČE, PREMINUO JEDAN OD NAJPOZNATIJIH NOVINARA: Porodica potvrdila žalosnu vijest
.

Ostavio je značajan trag u srpskom radio i televizijskom novinarstvu kao osnivač i urednik Dopisništva RTS u Kraljevu, a bio je i dopisnik "Radio Beograda" i "Večernjih novosti".

Novinarsku karijeru je započeo u "Ibarskim novostima" i "Radio Kraljevu". Donosio  je priče sa kriznih područja i ratišta ali i otkrivao najljepšu stranu Srbije. Voleli su ga svi prijatelji, kolege, gledaoci.

U istoriji  jugoslavenskog novinarstva ostaće upamćen kao autor antologijskih repotaža o ljudima i krajevima u koje niko nije kročio. Donosio je i priče iz svijeta o uspješnim i nadarenim Srbima. Ostavio je iza sebe da živi jedna od najlepših manifestacija koju je svojim entuzijazmom osnovao prije skoro tri decenije - "Dane jorgovana" u Ibarskoj klisuri.

milan-glisovic

foto: RTS

Milan Glišović bio je dobitnik brojnih novinarskih i društvenih priznanja "Zlatnog mikrofona" i "Nagrade za životno delo", Udruženja novinara Srbije i Jugoslavije, godišnje nagrade RTS-a, nagrade "Svetozar  Marković", a u arhivi Radio televizije Srbije čuvaju se i njegove neponovljive kratke filmske priče.

Milan Glišović biće sahranjen u četvrtak, na Starom groblju u Kraljevu.

Izvor: Srbija Danas

Ne propustite