NJENO SRCE NIJE IZDRŽALO: Preminula poznata glumica! Njena porodica upravo potvrdila tužne vijesti

Aktuelno
NJENO SRCE NIJE IZDRŽALO: Preminula poznata glumica! Njena porodica upravo potvrdila tužne vijesti
.


Honor Blackman, najpoznatija po ulozi Bondove djevojke Pussy Galore, preminula je u 95. godini. Kako piše Guardian, umrla je prirodnom smrću te nije bila zaražena .

Blackman se proslavila ulogom Cathy Gale u seriji Avengers iz 1960-ih. 

gg2

Njena obitelj poručila je da je bila "obožavana majka i baka" koja je posjedovala "nevjerojatnu kombinaciju ljepote, pameti i fizičke sposobnosti".

"S velikom tugom javljamo da je u 95. godini umrla Honor Blackman. Umrla je mirno, prirodnom smrću, u svom domu u Lewesu u Sussexu, okružena svojom obitelji. Bila je voljena i jako će nedostajati svojoj djeci, Barnabyju i Lottie, te svojim unucima Daisy, Oscaru, Olive i Tobyju", stoji u priopćenju koje je obitelj poslala Guardianu.

"Osim što je bila obožavana majka i baka, Honor je bila glumica velikog talenta; nevjerojatnom kombinacijom ljepote, pameti i fizičke sposobnosti te svojim jedinstvenim glasom i radnom etikom postigla je status ikone u svijetu filma i zabave, a potpunom predanošću svom zanatu i profesionalizmom u svim poslovima pridonijela je nastanku nekih od najvećih filmova i kazališnih produkcija svih vremena", nastavlja se u priopćenju.

Uz već spomenute uloge Cathy Gale i Pussy Galore, njena obitelj ističe ulogu osvetoljubive boginje Here u filmu Jason i Argonauti te onu Laure West u sitcomu The Upper Hand. Glumila je i u mjuziklima The Sound of Music, My Fair Lady i Cabaret.

Posljednjih godina išla je na turneje sa svojom predstavom Honor Blackman u kojoj je glumila samu sebe.

"U predstavi se osvrnula na svoj zadivljujući život, svoje početke, obitelj i uspon do zvijezda, na svoj uobičajeni način uz puno humora", napisali su članovi obitelji.

Otkrili su i da je aktivno pratila političku i društvenu situaciju te da joj je upravo Guardian bio omiljeno štivo.

Rođena je u istočnom Londonu, u obitelji srednje klase. Nakon završetka Škole glazbe i glume Guildhall dobila je nekoliko manjih uloga u serijama i filmovima. Proboj u svijet filma osigurala joj je uloga Cathy Gale u Avengersima, a njeno poznavanje borilačkih vještina postalo joj je zaštitni znak. Upravo zahvaljujući njemu dobila je ulogu Pussy Galore, glamurozne negativke koja pomaže Goldfingeru. Bio je to treći film o Bondu, a postao je jedan od najgledanijih ikada.

Kasnije je priznala da joj je bilo žao što je odustala od Avengersa zbog uloge u Goldfingeru.

"Otišla sam u krivom trenutku. Taman su se prebacivali iz crno-bijelog filma u onaj u boji i dobro zarađivali", rekla je kasnije.

Bila je i predana aktivistica, podržavala je liberale i kasnije postala članica britanske Liberalno-demokratske stranke. Uključila se i u kampanju kojom su tražene jednake mirovine za umirovljenike koji su izgubili štednju u skandalu "Equitable Life".

Udavala se dvaput te je posvojila dvoje djece, Lottie i Barnabyja.
Izvor: index.hr

Ne propustite