Nije poštovao mjere izolacije: Pronađen u vožnji biciklom, prebačen na prinudnu izolaciju na Bjelave

Aktuelno
Nije poštovao mjere izolacije: Pronađen u vožnji biciklom, prebačen na prinudnu izolaciju na Bjelave
.

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i tokom današnjeg dana nastavili su aktivnosti na provjeri poštivanja mjera izolacije izrečenih od strane nadležnih inspekcijskih organa.

Tom prilikom, između ostalog, utvrđeno je da osoba inicijala Z. G. (1971.) s prijavljenim mjestom prebivališta na području općine Novi Grad Sarajevo ne poštuje izrečenu mjeru izolacije, jer je provjerom na adresi konstatovano da se na istoj ne nalazi, odnosno, ne stanuje na datoj adresi, da bi potom bio pronađen na području općine Novo Sarajevo od strane policijskih službenika Treće PU, za vrijeme dok je vozio bicikl.

O navedenom su odmah upoznati nadležni inspekcijski i drugi organi, institucije i ustanove, te je istom određena mjera prinudne izolacije u objektu "Studentskog doma" na Bjelavama, a koji je odlukom Vlade Kantona Sarajevo određen objektom u kojem će se vršiti realizacija ove vrste mjere.

Navedena osoba je predata u pomenuti objekat i ostaje pod kontrolom u istom za vrijeme dok trajanja izrečene mjere izolacije, odnosno, za vrijeme koliko mu eventualno ista bude produžena, te će od strane nadležnog inspekcijskog organa biti sankcionisano u skladu sa zakonom.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS će i tokom narednog perioda intenzivno nastaviti sa izvršavanjem poslova i zadataka propisanih zakonom i datih u nadležnost ovom policijskom organu od strane nadležnih organa i institucija u vezi s prevencijom širenja pandemije koronavirusa (COVID-19), uz akcenat na kontrolu poštivanja izrečenih mjera izolacije.

Ne propustite