ARGENTINAC SE PROSTO RASPAO Zanetti sa suzama u očima pričao o posljednjem "boemu" među fudbalerima: Naježim se i dan danas kad se sjetim tog KRIKA

Aktuelno
ARGENTINAC SE PROSTO RASPAO Zanetti sa suzama u očima pričao o posljednjem "boemu" među fudbalerima: Naježim se i dan danas kad se sjetim tog KRIKA
.

Javier Zanetti je cijelu karijeru proveo u milanskom Interu. Nedavno je ovaj legendarni fudbaler Nerazzura otkrio nevjerovatne činjenice vezane za Adriana.

Naime, Adriano je proglašavan za najvećeg talenta svih vremena, ali upravo Zanetti je objasnio koja situacija iz karijere je ovom Brazilcu uništila karijeru.

5b86fbe4-3194-4b67-99c4-1de20a0a0a6a-adriano3-previeworg

"Igrali smo prijateljsku utakmicu protiv Real Madrida, dao je impresivan gol. Rekao sam sebi Javiere, ovo je novi Ronaldo. Posjeduje sve-fizički je jak, tehnika, dribling, odbrana, šut, igra glavom. Adri je iz favela, to me je jako uplašilo. Dobro ih poznajem, u Brazilu je bijeda slična kao u mojoj Argentini. Vidio sam opasnost, jer je jako nezgodno kad se obogatiš a nisi imao ništa. Svaki dan nakon treninga zapitkivao sam ga gdje ide i šta će da radi. Bojao sam se da ne uđe u neke nevolje. Adriano je imao oca za koga je bio jako vezan. Prije početka sezone, odnosno u toku Tim trofeо, desilo se nešto šokantno", rekao je Zanetti i nastavio: 

5c0c1f0f-0ea4-47b8-bfeb-3e510a0a0a6a-adriano-inter-previeworg

"Dobio je poziv iz Brazila Adri, tata je preminuo. Vidio sam ga u sobi, bacio je slušalicu i počeo da vrišti. Ne možete da zamislite taj krik. Naježim se i dan danas kad se sjetim. Od tog dana Moratti i ja smo ga pazili kao malog brata. U međuvremenu je nastavio da igra fudbal, postizao je golove i gledao u nebo posvećujući ih njemu. Od tog telefonskog poziva više ništa nije bilo isto.

5b86fbd8-a0d0-43d5-b921-1ddf0a0a0a6a-adriano-previeworg

Ivan Cordoba je proveo jedno veče s njim I rekao mu: - Adri, ti si mješavina Ronalda i Ibrahimovića. Jesi li svjestan da bi mogao postati najbolji igrač ikada? Nismo uspjeli da ga trgnemo iz depresije. To je možda moj najveći poraz u karijeri. I dalje me jako boli taj udarac. Što sam bio nemоćan", zaključio je Javier.

Ne propustite