PODMLADITE VAŠU KOŽU BEZ POSJETE PLASTIČARU, ZATEGNITE BORE DOMAĆOM MASKOM: Sastojke imate kod kuće!

Moda i ljepota
PODMLADITE VAŠU KOŽU BEZ POSJETE PLASTIČARU, ZATEGNITE BORE DOMAĆOM MASKOM: Sastojke imate kod kuće!
.

Za samo 20 minuta osjećaš se kao da je sve u redu i da nisi u izolaciji već se spremaš za radni ponedjeljak

Volim misliti da je nekoliko stvari koje maska za lice ne može popraviti, bilo da si imala loš dan ili ti samo treba nešto da ti makne misli s online kupovine jer ćeš nakon pandemije koronavirusa biti zatrpana bespotrebnim sitnicama. 

Zato sam pronašla recept za jednostavnu masku za čišćenje kože. Potrebno je samo nekoliko sastojaka koje imaš u svojoj smočnici ili hladnjaku, a zvijezda ove DIY maske je med.

Med je prirodno antibakterijsko sredstvo i ovlaživač, što znači da čisti pore i održava kožu hidratiziranom. 

med-limun

Za što bolje rezultate, medu možeš dodati kurkumu i jabučni ocat ili iscijeđeni limun. Kurkuma djeluje protuupalno i smiruje kožu, a pomaže i kod podočnjaka i hiperpigmentacije.

Jabučni ocat odličan je odabir za masnu koži, a također može umanjiti pojavu pora. Limunov sok ima prirodne AHA i BHA kiseline, pa djeluje kao sredstvo za eksfolijaciju. Najbolje ga je koristiti jednom do dva puta tjedno kako bi se s lica makle mrtve stanice kože za blistav ten kao nakon pilinga.

Kako napraviti masku od meda kod kuće?

Pomiješaj kašiku  meda i kašiku kurkume. Prepolovi limun i polovicu istisni rukama koliko možeš ili pošpricaj s malo jabučnog octa. Nanesi na lice i ostavi 20 minuta prije ispiranja.

Upozorenje: Kurkuma će obojiti bilo što, uključujući ručnike i kožu. Ne brini, žućkasta nijansa - ako ju primijetiš - isprat će se s ruku ili lica nakon pranja. Temeljito isperi masku s lica prije nego ga obrišeš ručnikom.

kurkuma4

Ako imaš bijeli ili prozirni lak, vrlo je vjerojatno da će se kurkuma vidjeti pa, ako imaš, možeš staviti rukavice. Kurkumu uvijek možeš i izbaciti, ako ti se čini kao prevelika komplikacija za čišćenje.

Izvor: Žena.hr

Ne propustite