Aerodrom u Sarajevu od danas zatvoren za putnički saobraćaj

Bosna i Hercegovina
Aerodrom u Sarajevu od danas zatvoren za putnički saobraćaj
Međunarodni aerodrom u Sarajevu od danas je zatvoren za putnički saobraćaj.

Međunarodni aerodrom u Sarajevu od danas je zatvoren za putnički saobraćaj.

Na stranici sarajevskog aerodroma nema najavljenih dolazaka ni odlazaka. Aerodrom će ostati otvoren za humanitarne letove i promet cargo robe. Sektor cargo usluga nastavit će vršiti prijem i slanje robe.

Sa aerodroma u Sarajevu u nedjelju u 10,50 sati odletio je posljednji putnički avion prije privremenog zatvaranja, koje je zbog širenja novog koronavirusa naložilo Vijeće ministara BiH.

Radi se o letu kompanije Wizz Air na relaciji Sarajevo - Budimpešta, koji je prethodno iz suprotnog pravca stigao na Međunarodni aerodrom Sarajevo u ranim jutarnjim satima.

Vijeće ministara BiH donijelo je odluku o privremenom zatvaranju aerodroma u Sarajevu, Mostaru, Banjaluci i Tuzli za promet putnika od 30. marta.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. marta je zbog širenja koronavirusa proglasila globalnu pandemiju. Također, WHO je uz Evropu novim epicentrom pandemije koronavirusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu, proglasio i Sjedinjene Američke Države.

Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 30.800 ljudi, a potvrđeno je više od 665.000 slučajeva zaraze koronavirusom u više od 175 zemalja, govore podaci američkog Univerziteta "Johns Hopkins". Do sada se oporavilo više od 140.000 ljudi.

Ne propustite