Evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje

Bosna i Hercegovina
Evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje
.

Danas je u Bosni i Hercegovini prije podne bilo sunčano. U drugoj polovini dana oblačnost se umjereno povećala. Lokalno su registrovani pljuskovi u centralnim i sjevernim područjima.

Temperature zraka u 14 sati (°C): Bjelašnica -2; Ivan Sedlo 13; Livno 14; Neum, Sarajevo i Tuzla 16; Bihać, Bugojno, Doboj i Gradačac 17; Bijeljina, Sanski Most, Široki Brijeg i Trebinje 18; Banja Luka i Grude 19; Mostar 22°C.

Sutra u Bosni prije podne jače naoblačenje. U poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni će padati slaba kiša. U Hercegovini većinom umjerena naoblaka, naoblačit će se na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4°C, na jugu do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje od 15 do 19°C.

U Sarajevu sredinom dana se očekuje naoblačenje. Može padati slaba kiša u večernjim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 2°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 10°C, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod BiH.
 

Ne propustite