VANREDNE VIJESTI: BRAT MILE ĐUKANOVIĆA U TEŠKOM STANJU Pristigle prve informacije

Aktuelno
VANREDNE VIJESTI: BRAT MILE ĐUKANOVIĆA U TEŠKOM STANJU Pristigle prve informacije
.

Nije mogao u inostranstvo zbog pandemije korone

Prvi čovjek Crne Gore Milo Đukanović preživio je juče najveću dramu u svom životu!

Kako saznajemo, njegov rođeni brat, biznismen Aleksandar Aco Đukanović (55) imao je težak infarkt i njegovo stanje je, i pored napora najuglednijih podgoričkih ljekara, bilo veoma kritično.

Zbog toga je Milo po svaku cijenu želio da ga privatnim avionom prebaci na neku od najboljih kardioloških klinika u inostranstvu na kojima se rade komplikovani zahvati na srcu.

Kako saznaje "Alo.rs", u opticaju su bile neke klinike u Njemačkoj, Švajcarskoj, pa čak i u Italiji, ali zbog aktuelne situacije sa epidemijom koronavirusa nijedna od tih bolnica nije željela da primi Đukanovića.

Bratu predsjednika Crne Gore, prema našim informacijama, stent je na kraju ugrađen na jednoj klinici u crnogorskoj prestonici.

Aco Đukanović je vlasnik „Prve banke“ u Crnoj Gori kao i brojnih lokala i drugih nekretnina, a mediji u toj zemlji nedavno su pisali da on namjerava da se ove godine preseli u Švajcarsku i da tamo prebaci i svoj kapital.

Pisalo se i da je pomenuta banka prethodnih godina bila uključena u finansiranje najprofitabilnijih poslova iza kojih je stajala crnogorska država, što je Acu omogućilo da kupi silan „kajmak“. 

Na meti gnjevnog naroda

Aco Đukanović posljednji put u javnosti viđen je krajem godine kada su se u Podgorici i drugim gradovima Crne Gore održavali protesti protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Građani su tada blokirali određene saobraćajnice u glavnom gradu, a zaustavljen je i auto u kom je bio Đukanovićev brat. Tada su mu skandirali „Aco lopove, ne damo ti svetinje“, na šta je on odgovarao „Nisam vam je ništa ukrao“

Izvor: Alo.rs

Ne propustite