Tužilaštvo KS formiralo predmet zbog smrti žene na Ilidži

Aktuelno
Tužilaštvo KS formiralo predmet zbog smrti žene na Ilidži
Tužilaštvo Kantona Sarajevo formiralo je predmet u vezi smrti ženske osobe na Ilidži, potvrdila je medijima Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo formiralo je predmet u vezi smrti ženske osobe na Ilidži, potvrdila je medijima Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS.

Kako je navela bit će provjerene sve okolnosti usljed kojih je došlo do smrti, te da u ovoj fazi nije moguće saopćiti više informacija.

Podsjetimo, jučer je u Sarajevu preminula žena kod koje je naknadno potvrđeno prisustvo korona virusa. Smrt je izazvala brojne komentare javnosti povodom navoda o njezinom liječenju i samom odnosu prema virusu.

Inače, direktor Doma zdravlja Kantona Sarajevo Mehmed Kulić govoreći o preminuloj ženi iz Sarajeva na današnjoj pres-konferenciji istakao je da je žena primala terapiju za respiratorna oboljenja te da se nije moglo utvrditi veza sa korona virusom.

"Sa žaljenjem možemo konstatirati da je sinoćnja reanimacija žene ispred Doma zdravlja Ilidža neuspjela i nakon toga su poduzete sve mjere u vezi tog slučaja. to se tiče stanja Doma zdravlja Ilidža, sinoć smo poduzeli sve mjere sa dezinfekcijom, a danas smo poduzeli te mjera da ambulanta iz koje je krenulo to bude zatvorena", rekao je Kulić te dodao:

"Kada je u pitanju sami slučaj ove pacijentice, ona je tretirana u nekoliko navrata u Domu zdravlja, bila je u tretmanu i imala terapriju za respiratorne smetnje, međutim u nekoliko navrata nije se mogla ustanoviti epidemiolška veza niti sa nekim ko je dloazio iz ugroženog područja niti nekoga od kontakata. Ovakvi slučajevi mogu da se dese u našem miljeu i da poslije saznajemo podatke koji su izuzetno važni".

Podsjetimo, juče je potvrđeno prisustvo korona virusa kod dvije osobe iz Sarajeva. Radi se o osobama sa područja Ilidže. Jedan od navedena dva slučaja je bila i starija žena koja je juče preminula, a kod koje je naknadnim testiranjem potvrđen korona virus.

Ne propustite