OVAJ SIMPTOM U NOSU MOŽDA ZNAČI DA STE ZARAŽENI KORONA VIRUSOM: Doktori objasnili zašto se to dešava

Objavljeno:25.03.2020 - 19:14
A A A Times Arial

Svako ko osjeti simptome karakteristične za korona virus kao što su kašalj, temperatura i kratak dah treba da se izoluje od drugih, a ako se simptomi pogoršavaju treba da se obrati ljekaru.

Ipak, postoji još jedan simptom koji može da ukaže na moguću infekciju korona virusom, a to je osećaj povećanog sekreta i zapušenog nosa.

Virus Covid-19 može da izazove infekciju koja, u nekim slučajevima izaziva upalu pluća i bronhitis.

nos-620x350

Blagi simptomi korona virusa uključuju bolove, kašalj, proliv, povišenu temperaturu, glavobolju, curenje iz nosa, nedostatak vazduha i umor.

Još jedan blag simptom virusa Covid-19 koji može da ukaže na potencijalnu virusnu infekciju može da se pojavi u našem nosu.
Nazalnost nosa prouzrokuju virusi i bakterije kada je osoba bolesna ili zaražena.

LJETNA VRUĆINA NEĆE ZAUSTAVITI ŠIRENJE KORONA VIRUSA, stiglo najnovije saopštenje: Evo šta prognoziraju da će se desiti do SREDINE APRILA!

Ljetna vrućina vjerovatno neće zaustaviti širenje zaraze virusom korona, saopšteno je iz Evropskog centra za kontrolu i sprečavanje zaraza /ECDC/.

Ovo "uljezi" izazivaju upalu u nosnim prolazima što stvara oticanje koje smanjuje, pa čak i blokira protok vazduha kroz nosni otvor. Zapušen nos nastaje kao posljedica proširenja velikih krvnih sudova u nosu koji smanjuju volumen nosne šupljine i tako smanjuju protok vazduha.

(Srbija Danas)

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA