BRITANSKI NAUČNICI SAOPŠTILI VIJESTI, Izolacija može trajati i DO GODINU DANA: Evo i zbog čega

Porodica i zdravlje
BRITANSKI NAUČNICI SAOPŠTILI VIJESTI, Izolacija može trajati i DO GODINU DANA: Evo i zbog čega
.

Manje stroge mjere, uključujući izolaciju od sedam dana, ako neko razvije kašalj ili temperaturu, biće potrebno da ostatak vremena.

Socijalno distanciranje biće potrebno da se sprovede tokom većeg dela godine kako bi se sprečilo da pandemija koronavirusa preplavi bolnice, upozorili su vladini vrhunski naučnici.

iran-koronavirus-irna-1

Strože politike poput zatvaranja škola, rada od kuće i izbegavanja porodice i prijatelja moraće da se primjenjuju tokom "najmanje pola godine", predviđaju.

Mračne preporuke vodećih naučnika objavljene su dan nakon što je Boris Džonson tvrdio da bi nacija mogla "pretvoriti plimu" u epidemiju "u roku od narednih 12 sedmica".

Premijer rekao je na konferenciji za novinare u četvrtak da je "apsolutno uvjeren da možemo poslati pakovanje koronavirusa u ovu zemlju".

Ali dokumenti koje je objavio Vladin naučno-savjetodavni komitet za vanredne situacije (SAGE) sugeriraju da će vanredne mjere biti neophodne da budu preduzete mnogo duže da se spreči da epidemija 'prevaziđe' jedinice intenzivne njege.

koronavirus-covid-19-juzna-koreja-4

Foto:Prinstcreen

Oni navode:

- Dogovoreno je da bi politika naizmeničenja između perioda više i manje strogih mera socijalne distancije verovatno mogla biti efikasna u zadržavanju broja slučajeva kritične nege u okviru svojih kapaciteta.

Novi.ba/Srbijadanas

Ne propustite