Nema novih slučajeva virusa korona u RS

Aktuelno
Nema novih slučajeva virusa korona u RS
.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji, objavljenog juče u popodnevnim časovima, u Republici Srpskoj nema novih registrovanih osoba kod kojih je utvrđen novi virus korona

U Republici Srpskoj do sada je potvrđeno 59 slučajeva pozitivnih na novi virus korona. Banjaluka 45, Čelinac 3, Laktaši 2, Srbac 1, Prnjavor 1, Ribnik 1, Modriča 1, Kozarska Dubica 1, Prijedor 1, Bijeljina 1, Gradiška 1 i Derventa 1. Sve osobe su stabilnog zdravstvenog stanja.

Trenutno su u Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom 12.353 osoba koje su doputovala iz područja zahvaćenih virusom Covid 19.

Iz zdravstvenog nadzora izašlo je ukupno 408 osoba.

Takođe, trenutno je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u izolaciji je 12 osoba, šest osoba je pozitivnih na test virusa korona, dok je šest osoba u izolaciji.

Štab za praćenje epidemiološke situacije u Republici Srpskoj održao je danas sjednicu na kojoj su razmatrane primjene mjera kada je u pitanju suzbijanje širenja novog virusa korona u Republici Srpskoj.

Predsjednik Štaba za praćenje epidemiološke situacije u Republici Srpskoj Alen Šeranić izvijestio je tim o epidemiološkoj slici u Republici Srpskoj i naglasio da se trenutno radi na tri glavne grupe mjera.

"Jedna grupa mjera je usmjerena ka tome da spriječimo i ograničimo u maksimalnoj mjeri „uvoz“ virusa iz inostranstva. Druga grupa mjera usmjerena je ka tome da suzbijemo širenje virusa unutar naše zajednice i treća je grupa mjera koja se sprovodi tiče se jačanja kapaciteta zdravstvenog sistema“, naglasio je ministar Šeranić.

Na sjednici Štaba za praćenje epidemiološke situacije, ministri: Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture, Srđan Rajčević, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, Sonja Davidović, ministar porodice, omladine i sporta, Anton Kasipović, ministar pravde i Lejla Rešić, ministar uprave i lokalne samouprave razgovarali su o pojedinačnim mjerama unutar sektora svoje nadležnosti. Naglašena je potreba veće odgovornosti građana kojima je izrečena mjera kućne izolacije i da će u slučaju kršenja ove mjere biti primjenjene sve zakonom predviđene sankcije.

Izvor: Nezavisne novine

Ne propustite