SMRŠALA SAM 60 KILOGRAMA UZ SAMO OVE 2 STVARI, MOJ DEČKO ME SE STIDIO: Svijet mi se srušio, a EVO KAKO DANAS IZGLEDAM

Praktična žena
SMRŠALA SAM 60 KILOGRAMA UZ SAMO OVE 2 STVARI, MOJ DEČKO ME SE STIDIO: Svijet mi se srušio, a EVO KAKO DANAS IZGLEDAM
.

Kesidi Kejtlin Rikens (28) iz Vajominga u Americi, cijeli život živela je za žurke. Kako kaže, od rane mladosti živela je za noćne izlaske, alkohol, cigarete i brzu hranu. To se rapidno odražavalo na njenu figuru, te je u jednom trenutku stala na vagu i videla da brojka pokazuje zapanjujućih 118 kilograma. Tada je pala u očaj, ali i shvatila da nešto hitno mora da preduzme.

- Cijeli život sam bila nesretna zbog onoga što jesam, i unutra i spolja. Stalno sam se stidila same sebe. Nisam mogla ni da hodam a da se ne zadišem, a vjerujem da je moja težina zaslužna i za reumatoidni artritis. Ne samo to, iz izlaska u izlazak doživljavala sam poniženja. Redovno bi mi u klubu govorili stvari poput "Mrdni se, debela", ali ubedljivo najviše me je zaboljelo kada su mog tadašnjeg dečka, a sadašnjeg muža, pitali "Zašto se zabavljaš sa njom? Pogledaj kolika je!" - kaže Kasidi, dodajući da ipak ništa od toga nije moglo da je dovoljno motiviše da zaista promijeni način života, a onda se desila trudnoća.

- Zatrudnila sam 2015. godine i bila je to baš teška trudnoća. Dok sam se porađala, zarekla sam se da ću odmah krenuti sa skidanjem kilograma - kaže Kesidi i tako je i bilo.

Kako kaže, sve obroke mjerila je i spremala unapred kako ne bi pod izgovorom da nema šta drugo, pojela brzu hranu. Krenula je vrlo brzo i u teretanu.

zena11

- U početku nisam imala pojma šta radim, ali nisam odustajala. Mnogo sam čitala o svemu, upijala znanje i primijenjivala na sebi. Samo kroz pripremu obroka i redovno vježbanje vrlo brzo izgubila sam blizu 60 kilograma - kaže Kesidi koja danas već dugo održava kilažu od 72 kilograma.

- Tek sada sam svesna koliko sam ranije nezdravo živjela. Oko četiri puta nedeljno išla sam na žurke, pila u ogromnim količinama, jela brzu hranu. Nikada nisam vežbala, pušila sam kao smuk. Davila sam se u hrani poput testenina, hleba i pomfrita. Bila sam nesigurna u sebe, a kada ste toliko nesigurni, pokazujete svoje najgore lice ljudima - kaže Kesidi.

Danas, ne puši, ne pije, noćne izlaske je izbrisala.

- Vježbanje mi je postala navika o kojoj više ni ne razmišljam, kao pranje zuba. Kada i idem na zabave, pijem vodu ili dijetalna pića. Drago mi je što toliko ljudi inspirišem da i sami krenu da mršave - zaključuje Kesidi koja je danas fitnes trener i nutricionista.

Izvor: Žena Blic

Ne propustite