KRAJ ZA PRVAKA EVROPE Atletico nakon drame izbacio Liverpool

Fudbal
KRAJ ZA PRVAKA EVROPE Atletico nakon drame izbacio Liverpool
,

Na kultnom Anfieldu se odigrala uzvratna utakmica osmine finala Lige prvaka u kojoj je Atletico nakon produžetaka slavio protiv Liverpoola rezultatom 2:3 te nakon domaćih 1:0 izborio četvrtfinale Lige prvaka.

Liverpool se od samog početka susreta pšostavio dominantno tražeći što prije pogodak koji ih vraća u igru. No, prvi su zaprijetili gosti i to u 2. minuti kad je Felix izbacio Costu, ali udarna igla Atletica puca pored gola. Iako su Redsi imali dominaciju nisu pronalazili put do gola sjajnog Oblaka. Prvu veliku intervenciju Slovenac je imao u 14. minuti kad brani udarac Oxlade – Chamberlaine. U 36. minuti Oblak čudesno brani udarac Firmina sa pet metara.

Međutim, u 43. minuti Slovenac nije imao nikakve izglede. Salah je izbacio Oxlade – Chamberlaine na desnu stranu, a veznjak Liverpoola sjajnim centaršutom pronalazi glavu Wijnalduma, koji pogađa desni kut gostujućeg gola za 1:0.

Redsi su i u drugom poluvremenu nastavili s kontrolom lopte i dominacijom u posjedu. No, Oblak je i u drugom dijelu nastavio sa fantastičnim predstavama i tako čuvao nadu gostima o prolazu dalje. Veliku priliku propustio je Firmino u 61. minuti, a još veću Robertson šest minuta kasnije. Salah se sjajno riješio obrambenog igrača i uputio udarac sa desetak metara, no lopta se odbija na rub peterca gdje na nju nalijeće Robertson i puca glavom, ali njegov udarac završava na prečki.

Pokušavao je Liverpool iz svih oružja, redale su se prilike ispred Oblaka, ali aktualni prvaci nisu pronalazili put ka mreži. Atletico je u samom smiraju utakmice zabio gol, Simeone i svi su utrčali u teren, ali ga je sudac opravdano poništio zbog zaleđa te je utakmica otišla u produžetke.

Domaćini su i u produžetku nastavili s dominacijom, a ona se napokon isplatila u 94. minuti. Wijnaldum je probio desnu stranu i nabacio u kazneni prostor gdje skače Firmino i glavom pogađa stativu, ali mu se lopta vraća i posprema je u prazan gol za 2:0.

Samo dvije minute kasnije domaći golman pravi katastrofalnu grešku i poklanja loptu Felixu, koji odigrava Llorentea, a veznjak pogađa pored nesretnog Adriana za 2:1.

Na samom kraju prvog produžetka totalni šok na Anfieldu. Gosti su odigrali brzi protunapad, lopta je došla do Llorentea, koji sjajnim i preciznim udarcem matira Adriana za 2:2.

U drugom produžetku smo gledali pokušaje domaćih da se vrate, no šok iz prvog produžetka je bio prevelik i Atletico je rovovskom borbom izbacio aktualnog prvaka Europe te izborio četvrtfinale Lige prvaka.

Šlag na tortu dodao je Morata u 120. minuti kad je istrčao kontranapad i zabio za konačnih 2:3.

Ne propustite