U VEŠ MAŠINU UBACITE VLAŽNU MARAMICU: Efekat koji ima ovaj KORISTAN TRIK će vas raspametiti!

Praktična žena
U VEŠ MAŠINU UBACITE VLAŽNU MARAMICU: Efekat koji ima ovaj KORISTAN TRIK će vas raspametiti!
-

Ova metoda posebno je korisna za vlasnike kućnih ljubimaca, kao i one koji poseduju puno odjeće tamnih boja

Prosječna osoba troši oko četiri sata nedeljno na pranje rublja, a iako moderne veš mašine većinu 'posla' obavljaju same, rezultat pranja može se značajno poboljšati jednim jednostavnim trikom.

Ova metoda posebno je korisna za vlasnike kućnih ljubimaca, kao i one koji poseduju puno odjeće tamnih boja, a reč je o stavljanju vlažne maramice u mašinu prije nego ubacite rublje.

Rezultati će biti vidljivi odmah te doista premašuju očekivanja - odjeća će biti bez dlačica i mucica jer vlažne maramice djeluju kao 'apsorber' za njih, piše Bright Side.

gorenje-uks-ves-masina-wmv-000029880

Kako to ispravno izvesti?

Važno je pravilo da na svaku mašinu veša (otprilike 7 do 8 kilograma rublja) ne stavite više od 3 vlažne maramice odjednom. Kad se bubanj počne okretati, vlažne će se maramice umiješati u odeću te skupljati dlake i krzno, a kod svakog pranja koristite novu vlažnu maramicu koju ste izvukli iz paketa.

Ono što je važno je da vlažne maramice budu dovoljno čvrste i guste da se ne raspadnu tokom ciklusa pranja, a to možete proveriti tako da ih s rukama pokušate pokidati. Ako ne uspijete ili vam je za to potrebno puno snage, dovoljno su čvrste.

Nikako nemojte koristiti papirne maramice umjesto vlažnih - one će se raspasti i rublje će imati s još više mrvica te izgledati još gore. Neće vam pomoći ni maramice za skidanje šminke.

Ako ne želite da odjeća apsorbuje miris vlažne maramice, odaberite one antibakterijske ili bez mirisa, a možete i staviti više omekšivača koji će prikriti miris.

Novi.ba/Espreso.rs

Ne propustite