VREMENSKA PROGNOZA: Evo kakvo nas vrijeme očekuje sutra

Bosna i Hercegovina
VREMENSKA PROGNOZA: Evo kakvo nas vrijeme očekuje sutra
.

Danas je prije podne bilo pretežno oblačno sa snijegom ili susnježicom u većem dijelu zemlje. Na jugu je padala kiša. U drugoj polovini dana oblačnost se postepeno smanjivala.

Temperature zraka u 13 sati (°C): Bjelašnica -10; Ivan Sedlo 0; Sarajevo 3; Livno 4; Bugojno i Tuzla 5; Jajce 6; Drvar, Gradačac i Zenica 7; Bijeljina, Doboj i Široki Brijeg 8; Banja Luka, Grude i Trebinje 9; Bihać, Mostar, Prijedor, Sanski Most i Stolac 10; Neum 12°C.

Sutra naoblačenje sa zapada usloviće u nizinama većinom kišu ili susnježicu, a u višim područjima snijeg. Padavine su prije podne. U drugoj polovini dana većinom djelomično smanjenje oblačnosti, na jugu razvedravanje. Sutra vjetrovito. U jutarnjim satima je jugo koje će prije podne promijenuti smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 12°C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Dio prijepodneva se prognozira susnježica ili snijeg. Jutarnja temperatura zraka oko 1°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 6°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorloškog zavoda BiH.

Ne propustite