NAJBOLJI TRIK ZA ČIŠĆENJE ZAGORJELIH POSUDA: Nestat će i najtvrdokornije mrlje, sve što vam treba IMATE U KUĆI!

Praktična žena
NAJBOLJI TRIK ZA ČIŠĆENJE ZAGORJELIH POSUDA: Nestat će i najtvrdokornije mrlje, sve što vam treba IMATE U KUĆI!
.

Britanski mirror.co.uk prenosi odličan trik kako očistiti i najtvrdokornije mrlje u samo pet koraka

Bez obzira na to koliko se trudite održavati posude za pečenje, uvijek na kraju ostanu mrlje, a zagorele ostatke hrane teško je skinuti.

Britanski mirror.co.uk prenosi odličan trik kako očistiti i najtvrdokornije mrlje u samo pet koraka. 

Prvo uzmite svoj prljavi lim za pečenje i napunite ga kipućom vodom do vrha. Ostavite ga nekoliko minuta i zatim ga ispraznite, ali nemojte ga sušiti.

Zatim na dno posude naspite sodu bikarbonu, pogotovo na dijelove na kojima su ostali ostaci hrane ili je lim zagoren. Zapamtite da to treba biti soda bikarbona, a ne prašak za pecivo jer je puno jača.

soda-bikarbona-1-580x290

Na sodu bikarbonu dodajte sloj soli – najbolji je odabir krupna morska so. Zatim u praznu bocu s raspršivačem ulijte bijelo ili jabukovo sirće te ga poprskajte po posudi.

Kada se krenu mehurići, znaćete da kreće da djeluje. Na kraju uzmite vlažni sunđer ili metalnu mrežicu te dobro oribajte posudu za pečenje, kao i sve mrlje i prljavštinu koje se na njoj nalaze.

deterdzent-sudje

Za vrijeme ribanja primijetićete da se stvaraju mehurići, a nakon pet do deset minuta ribanja, samo isperite posudu za pečenje i spremni ste za ponovno korištenje.

Ne propustite