U BiH jutros oblačno sa snijegom i susnježicom

Bosna i Hercegovina
U BiH jutros oblačno sa snijegom i susnježicom
.

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno. Većinom pada snijeg ili susnježica. Na jugu BiH pada kiša. Bez padavina na području Krajine.

Temperature zraka izmjerene u 07 sati: Bjelašnica -10, Sokolac -2, Bugojno, Drvar, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla 0, Jajce, Livno, Prijedor, Sanski Most i Zenica 1, Banja Luka, Bihać, Gradačac i Trebinje 2, Grude 3, Neum i Stolac 4, Mostar i Široki Brijeg 5 stepeni. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 931Pa, za 12hPa je manji od normalnog i raste. 

U BiH danas i prijepodne pretežno oblačno vrijeme. Većinom će padati snijeg ili susnježica. Na jugu BiH će padati kiša. Od sredine dana prema večernjim satima postepeno smanjenje oblačnosti. Krajem dana novo naoblačenje sa zapada. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Poslijepodne vjetar mijenja smjer na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 3 i 8, a na jugu do 11 stepeni.

U Sarajevu će beći veći dio dana biti oblačno. Prijepodne će padati snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će oko 4 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Ne propustite