U ZAGREBU PRONAĐENO BEŽIVOTNO TIJELO: Stigle prve informacije, EVO KO JE U PITANJU!

Aktuelno
U ZAGREBU PRONAĐENO BEŽIVOTNO TIJELO:  Stigle prve informacije, EVO KO JE U PITANJU!
.

U jednoj od zagrebačkih zgrada u Novom Zagrebu pronađeno je beživotno tijelo 83-godišnje žene koju komšije nisu vidjele od 2018. godine, prenosi hrvatski portal Večernji list.

Smrt stanarke otkrivena je nakon što je predstavnik stanara primijetio da se golubovi skupljaju i prave nered na njenom balkonu. Alarmirali su policiju, koja je ušla u stan i pronašla tijelo starice. Umrla je pored prozora, te se pretpostavlja da je preminula dok je pokušavala staviti zavjesu na prozor, u toku čega je izgubila ravnotežu i pala. Ovo otkriće šokiralo je komšije preminule starice. Prema njihovim tvrdnjama, nisu je vidjeli od oktobra 2018. godine, kada se došla pozdraviti s njima nakon izlaska iz bolnice.

"Nakon što je njen suprug preminuo, živjela je sama. Na proljeće 2018. godine umrla joj je kćerka, čija ju je smrt dotukla. Bila je vitalna, ali je imala problema sa šećerom. Zadnji put sam je vidjela na jesen 2018. godine, kada je završila u bolnici. O tome smo obavijestili njenog zeta, a ona je puštena kući nakon dva dana. Tada se došla pozdraviti s nama i javiti nam da se vratila. To je ujedno i posljednji put da smo je vidjeli", objasnila je jedna od komšinica.

Komšije su joj, kako kažu, zvonili iz sedmice u sedmicu. Zvali su je na telefon i pokušali stupiti u kontakt s njom na još načina. No, nije se javljala, pa su pretpostavili da ju je zet smjestio u neki od staračkih domova. U hodniku se nije osjetio nikakav smrad, pa nisu sumnjali na ono najgore.

Ne propustite