U našoj zemlji danas oblačno i vjetrovito, evo šta nas očekuje sutra

Vijesti
U našoj zemlji danas oblačno i vjetrovito, evo šta nas očekuje sutra
.

U Bosni i Hercegovini danas je bilo umjereno do pretežno oblačno i vjetrovito. Kiša je registrovna u sjeverozapadnim djelovima.

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica -2 stupnja, Ivan Sedlo 8, Livno 10, Drvar 11, Bihać 13, Grude, Jajce, Sarajevo i Široki Brijeg 14, Bugojno i Mostar 15, Neum, Stolac i Zenica 16, Sanski Most 17, Gradačac i Tuzla 18 stupnjeva.

Sutra u Bosni i Hercegovini prije podne pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva u Bosni većinom sa susnježicom ili snijegom, u nizinama može padati i kiša. U Hercegovini uglavnom kiša. Od sredine dana prema večernjim satima smanjenje oblačnosti. Novo naoblačenje krajem dana. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Poslije podne vjetar mijenja smjer na jugo koje će tokom noći, sa četvrtka na petak, jačati i očekuju se jaki, lokalno i olujni udari. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10 stupnjeva

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Prije podne sa susnježicom ili snijegom. Jutarnja temperatur oko 0, a najviša dnevna oko 6 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorloškog zavoda BiH.

Ne propustite