PRIJE NEGO SE SRUŠIO HELIKOPTER, KOBE JE POSLAO SMS I TO NJEMU: Napisao je samo jednu rečenicu, KRIO JE OVO OD SVIH!

Aktuelno
PRIJE NEGO SE SRUŠIO HELIKOPTER, KOBE JE POSLAO SMS I TO NJEMU: Napisao je samo jednu rečenicu, KRIO JE OVO OD SVIH!
.

U ponedjeljak je u Stejpls Centru održana "Proslava života", u čast Kobija i Điđi Brajant, a možda najupečatljiviji govor imao je Rob Pelinka.

Dugogodišnji menadžer i Kobijev prijatelj je za govornicom otkrio brojne detalje iz perioda saradnje, ali i poslednje trenutke Kobijevog leta, jer je dobio SMS poruku u trenucima prije kobnog helikopterskog pada.

Aktuelni generalni menadžer Lejkersa je u posljednjih 20 godina sarađivao sa Kobijem, opisao je i šta je od njega Brajant zatražio 26. januara.

- Bio sam na jutarnjoj misi na dan kada je Kobi preminuo, moj mobilni telefon je bio duboko u džepu i osjetio sam da je zavibrirao kada je stigao SMS. Prvo sam htio da ignorišem jer sam bio u crkvi, ali sam dobio potrebu da pogledam poruku i vidio sam da je Kobijeva.

tan2020-2-242136153460-830x0

Foto: Tanjug/AP

- Nije to bilo ništa čudno jer smo se zadnjih 20 godina čuli skoro svaki dan, jer to najbolji prijatelji rade - rekao je Pelinka, prije prelaska na detalje.

- Vidio sam da me Kobi pitao znam li nekog menadžera u bejzbolu koji bi mogao pomoći ćerki njegovog prijatelja. Odgovorio sam mu da sam vidio jednog na nedavno odigranoj utakmici Lejkersa. Kobi je rekao kako kćerka želi da zaradi školarinu i nabrajao je komplimente o njenoj radnoj etici i volji za pobeđivanjem. Odgovorio sam mu da ću sprovesti njegov plan u djelo. Nekoliko minuta kasnije, Kobijeva duša sa sedam ostalih otišla je u nebo. Devojka kojoj je hteo da pomogne je bila kći Džona Altobellija, trenera bejzbola koji je takođe bio u helikopteru sa svojom kćeri. Slao mi je poruku iz helikoptera, a njegovo posljednje djelo je bilo herojsko. Htio je da iskoristi svoj uticaj kako bi oblikovao budućnost te mlade djevojke - pričao je Pelinka.

(Telegraf.rs)

Ne propustite