UČITELJICA ŠOKIRALA GINEKOLOGA, KAD JE OTIŠLA PRVI PUT NA ULTRAZVUK DOKTOR SE ONESVIJESTIO: "Ovo vidim prvi put u životu.."

Porodica i zdravlje
UČITELJICA ŠOKIRALA GINEKOLOGA, KAD JE OTIŠLA PRVI PUT NA ULTRAZVUK DOKTOR SE ONESVIJESTIO: "Ovo vidim prvi put u životu.."
.

Učiteljica je na ultrazvuku saznala da je medicinsko čudo!

Betani Mekmilin, 27-godišnja učiteljica iz Mičigena, imala je regularnu trudnoću sve dok nije došlo vrijeme za ultrazvuk. Tada je snimak pokazao da ima dupliranu matericu (uterus didelphys).

- Ljekar je bio potpuno šokiran kada je to ustanovio. Prvo je dugo, dugo gledao u ekran, a onda prokomentarisao da "nikad nije imao pacijentkinju sa ovim stanjem". Zapravo, priznao mi je da ne može puno toga da mi kaže o mom stanju jer ni sam ne zna skoro ništa o tome - kaže Betani, dodajući da je i sama bila potpuno zbunjena, jer nikada pre toga nije čula da je tako nešto uopšte moguće.

treudnaa

foto: Instagram

Betani medijima kaže da je 2018. godine imala pobačaj. Fetus je, kaže, prosto prestao da se razvija nakon šest mjeseci. Tada je pomislila da nikada neće moći da ponovo zatrudni zbog svog stanja, a nova trudnoća bila joj je pravo čudo.

- Kada sam ponovo zatrudnila, bila sam jako zabrinuta jer u mom kraju uopšte nije bilo ljekara koji bi mogli da mi pomognu. Međutim, na svu sreću, trudnoća je protekla glatko i 2019. godine rodila sam bebu bez ikakvih problema - kaže Betani, koja je u međuvremenu potpuno izučila svoje stanje i sada diže svijest o duploj materici.

41431045-339944749910745-5505167081466757120-n

foto: Instagram

- Žene, upoznajte svoje tijelo. Ovo stanje je veoma rijetko, a simptomi variraju od žene do žene. Medicina i dalje ne zna dosta o ovom stanju, a čak i ono što se zna nije primijenjivo na sve slučajeve - poručuje ona.

Izvor: Žena Blic

Ne propustite