CRNO NAM SE PIŠE, UPRAVO JE OBJAVLJENA PROGNOZA ZA PROLJEĆE: Pamtit ćete današnji dan, OVDJE ĆE BITI NAJVIŠE SNIJEGA, ali to nije sve!

Vijesti
CRNO NAM SE PIŠE, UPRAVO JE OBJAVLJENA PROGNOZA ZA PROLJEĆE: Pamtit ćete današnji dan, OVDJE ĆE BITI NAJVIŠE SNIJEGA, ali to nije sve!
.

Prema dugoročnim prognozama proljetni mjeseci trebali biti u normali, ili malo iznad prosjeka, kad je oborina u pitanju. Ipak, predviđa se mogućnost povremenih oluja, koje nose opasnost od bujičnih poplava, i povremenih jakih udara vjetra, što može uzrokovati materijalne štete.

Meteorološki servis AccuWeather objavio je prognozu za proljeće za cijelu Europu. Najavljuju kako će se iznadprosječno toplo vrijeme nastaviti u većem dijelu Europe, ali i kako nas čekaju razdoblja ekstremnih vremenskih uvjeta i oluja.

Nakon zime koju nije obilježilo dugotrajnija hladnoća, proljeće u Europi će nastaviti u istom tonu. 

acc

Dok se za cijeli kontinent predviđaju prosječne ili iznadprosječne temperature, najduža razdoblja topline osjetit će se od Pirinejskog poluotoka pa sve do Njemačke i južnih dijelova Ujedinjenog Kraljevstva, a u nekim zemljama moglo bi doći i do neugodne vrućine pred kraj proljeća. Tako bi na najtoplijim mjestima u Španjolskoj moglo već krajem maja ili početkom juna biti i do 38 stupnjeva. U Londonu će najviše temperature vjerojatno ići do 27 stepeni prije kraja svibnja.

Područje Balkana će imati normalne ili malo povišene količine oborina tokom proljeća. Najkišovitiji dio proljeća bit će mart i početak aprila, kada će ovdje biti mnogo oluja koje će donijeti velike količine oborina i dovesti do mogućnosti poplava.

Kraljem proljeća, u maju, očekuje se mirnije i suho vrijeme s iznadprosječno visokim temperaturama od Italije pa do Rumunjske i Grčke, javlja AccuWeather.

Snijeg će, kako predviđa AccuWeather, mogao pasti u martu kada se očekuju velike snježne oborine na cijelom balkanskom poluotoku.

Ne propustite