SONJA SE PROBUDILA SA UTRNULOM RUKOM, odmah je otišla u bolnicu: PET SATI NAKON TOGA USLIJEDIO JE UŽAS!

Porodica i zdravlje
SONJA SE PROBUDILA SA UTRNULOM RUKOM, odmah je otišla u bolnicu: PET SATI NAKON TOGA USLIJEDIO JE UŽAS!
.

Kada se nekadašnja dizajnerka i model Sonja Vera jednog jutra 2017. probudila sa sasvim utrnutom rukom, pomislila je da je na nogama doživjela srčani udar. Odmah je otišla kod ljekara, gdje su utvrdili da je do ove neprijatnosti došlo uslijed stresa i umora, te su je poslali ući da se pošteno naspava.

Sonja ih je poslušala, ali pet sati kasnije otpočeo je pakao - probudila se paralizovana od vrata ka dole. Isprva nije paničila - vjerovala je da će to proći i da će ljekari brzo ustanoviti o čemu je riječ.

Ljekari u Londonu, gdje ova 46-godišnjakinja živi, poslije brojnih testova dijagnostikovali su joj transverzalni mijelitis - rijetko neurološko stanje koje uzrokuje tešku upalu kičmene moždine.

sonjanaslovna

foto: Instagram

Narednih šest mjeseci ona je provela u bolnici gdje su pokušavali da uz pomoć steroida smanje upalu, no prognoze stručnjaka nisu optimisitčne - većina tvrdi da za njeno stanje nema lijeka i da Sonja više nikada neće hodati.

Ipak, ova Venecuelanka riješena je da ne odustaje i bori se za to da jednog dana prohoda. Svakodnevno vježba hodanje u bazenu i redovno prati novosti u liječenju ove bolesti. Nedavno je videla da su u Americi započela klinička testiranja epiduralnog stimulatora čiji su prvi rezultati obećavajući, pa je pokrenula GoFundMe kampanju kako bi prikupila sredstva za liječenje.

sonja

foto: Instagram

"Fizički sam loše, naravno. Mučim se s čitavom jednom stranom tijela jer ne reaguje kako bi trebalo. Neprestano me boli desna ruka i obavljanje nekih uobičajenih stvari mi stvara neverovatne poteškoće. Imam loše periode, ali se brzo saberem. Svako jutro meditiram kako bih se smirila i fokusirala na oporavak. Važno je da budem pozitivna i imam vjeru", zaključuje Sonja.

sonja1

foto: Instagram

Inače, ova dama se prije bolesti godinama bavila modelingom, ali i glumom, a radila je i kao TV voditeljka. Takođe, 2010. je pokrenula svoju liniju kupaćih kostima, koje i dalje aktivno prodaje u cilju prikupljanja novca za liječenje.

Ne propustite