"Ovo neću preživjeti"

Kiosk
"Ovo neću preživjeti"
.

"Ovo neću preživjeti… Samohrani sam otac od njene 5-e godine, supruga, njena mama je bila teško bolesna i umrla je kada je kćerka imala 5 godina. Nikada se nisam ponovo ženio, život sam joj posvetio sve kako bih je što bolje odgojio, ali… 

sad-man

Ona danas ima 17 godina i na bolan način sam sazno u šta izrasa. Pošli vikend sam bio sa društvom u kafani, da se malo opustim i najboji drugar, tačnije mislio sam da mi je najbolji, dao mi je broje kako je rekao jedne klinke koja spava sa muškarcima za novac, rekao mi je.

Muškarac sam, prilično mlad bez žene i svremena na vrijeme se moram isprazniti. Odma sam toj klinki pustio poruku, a ona mi je rekla ako želim da mogu doći do nje, jer je sama kući. Tražio sam adresu i kada mi je poslala šokirao sam se, moja ulica, moja zgrada broj mog stana. Iako pripit u sekundi shvatam…MOJA KĆERKA je ta klinka.

 Istog sekunda sam krenuo ka njoj, pijan, bijesan, ljut… Kada sam pozvonio i kada je ne znajući da sam ja ispred  otvorila stan da zaradi bijednih 20 kuna izgubio sam razum, piajn držeći za ruku je odveo do kreveta i po njoj počeo da bacam novac.

sadguy
 
Prvo je bila zbunjena, a ubrzo je shvatila i počela da se pravda. Nisam je tukao, jer nikada ni na koga nisam digao ruku, koliko god me govorila da neće više nikada dovoljno sam star da znam da me laže.

Odlučio sam da je preselim u Split da dole završi srednju školu ili da radi šta je volja. Ja ću joj sve obezbijediti, od stana, do džeparca, a na njoj je da sama odluči u kome pravcu će voditi svoj život. Boli, vjerujte, mnogo boli… nakon supruge sada sam izgubio i kćer, ostao sam sam… ne znam zašto se meni sve ovo moralo da izdešava. Grozno, sada shvatam i me zašto moje komšije zadnjih godinu dvije izbjegavaju…"
 

Ne propustite